27. dubna 2015 • 04:58

Návrat ve velkém stylu. Kadeřábek připravil tři góly Sparty

Autor: pod, kub, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni ve Spartě se na jeho návrat těšili a moc dobře věděli proč. Obránce Pavel Kadeřábek vyléčil zranění a proti Brnu (4:0) předvedl skvělý výkon. Ze čtyř gólů svého týmu tři připravil. „Povedlo se mi to asi poprvé v životě, ale je to i zásluha kluků, kteří dali gól,“ zůstal navrátilec skromný.



Kadeřábek byl mimo hru od 8. března, kdy se nepříjemně srazil s brankářem Dukly Filipem Radou. Sparta bez něj hodně trpěla. „Pro náš způsob hry je skutečně strašně důležitý,“ přiznal trenér Zdeněk Ščasný.

Třiadvacetiletý obránce to proti Brnu dokázal. Pauza na něm nebyla vůbec znát, zodpovědně si plnil obranné úkoly a navíc vydatně posiloval ofenzivu. A to dokonce tak, že utkání končil se třemi asistencemi na kontě.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 4:0
Video se připravuje ...

První přihrávku si připsal na druhém gólu Davida Lafaty, když mu po nacvičeném signálu připravil míč hlavou. Při třetí brance Sparty zase přihrál volnému Bořku Dočkalovi, který skóroval krásnou ranou z dálky.

To nejlepší si nicméně Kadeřábek nechal na 75. minutu. Pravý obránce přenechal míč Markovi Matějovskému a hned sprintoval do vápna soupeře. Sparťanský tvůrce ho tam skvěle našel a Kadeřábek nezištně posunul na volného Lafatu. Ten už jen doklepl míč do prázdné branky.

Sparta - Brno: Gól Davida Lafaty na 2:0
Video se připravuje ...

Byl to tedy pro Kadeřábka snový návrat? „Nevím, jestli bych to takhle označil, ale vyhráli jsme 4:0, což bylo důležitý. A mám tři asistence, tak asi jo,“ říkal spokojený hráč po zápase.

Chvály se Kadeřábek dočkal i od trenéra Ščasného. „Podal sebevědomý, vynikající, suverénní výkon,“ tvrdil kouč.

Sparta - Brno: Gól Bořka Dočkala na 3:0
Video se připravuje ...

Sparta - Brno: Gól Davida Lafaty na 4:0
Video se připravuje ...

Sparta - Brno: Gól Davida Lafaty na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud