Pavel Janega
29. května 2015 • 10:05

Křetínský vysvětluje rozhodnutí Sparty: Proč zůstal Ščasný?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do bojů o Ligu mistrů půjde Sparta s trenérem Zdeňkem Ščasným. Na včerejším jednání o tom rozhodlo vedení klubu v čele s majitelem Danielem Křetínským. S koučem podepíše smlouvu na dobu neurčitou. Pro Ščasného hovořilo i to, že Letenští se nakonec nedohodli s vytipovanými trenéry z ciziny.



V posledních týdnech byli ve hře dva adepti: Zdeněk Ščasný a Thorsten Fink, německý kouč a bývalý hráč Bayernu Mnichov. A právě jednání s Finkem protáhla definitivní rozhodnutí Sparty v klíčové otázce, kdo ji povede v příští sezoně.

„Druhým zcela vážným kandidátem byl zahraniční trenér z německého prostředí,“ potvrdil majitel Sparty Daniel Křetínský pro deník Sport.

„Pečlivě jsme vyhodnocovali možná řešení, koncepce jednotlivých kandidátů, jejich zkušenost z prostředí, v kontextu našich sportovních a transferových priorit. A zvolili jsme Zdeňka Ščasného. Věříme, že bude ve Spartě úspěšný,“ vysvětlil Křetínský, proč se Sparta v tuto chvíli rozhodla nevydat cestou zahraničního kouče.

K dohodě s Finkem tedy nedošlo a bývalý trenér Hamburku či Basileje nakonec přijal nabídku Austrie Vídeň.

Před několika měsíci byl letenský klub v kontaktu také s Erikem ten Hagem, jenž ale od rezervního týmu Bayernu nakonec přesídlil do funkcí trenéra i sportovního ředitele v nizozemském Utrechtu.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud