Stanislav Hrabě
3. října 2016 • 14:28

Van Kessel na tribuně? Místo zápasu makal s juniorkou a mladí jen koukali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zvláštní pohled. Na tribuně seděly vedle sebe dvě zajímavé osoby, které ovšem nepatřily do seznamu VIP (very important person – velmi důležitá osoba) a spíš VEP (very expensive person – velmi drahá osoba). Utkání Slavia – Karviná sledovali z pozice diváka dva nizozemští legionáři Mick van Buren a Gino van Kessel bez možnosti do zápasu zasáhnout. Byli zdraví, žádné zdravotní neduhy, jen se nevešli do osmnáctičlenné nominace.



U druhého jmenovaného to byla hodně zvláštní situace. V létě přišel nejlepší střelec slovenské ligy z mistrovského AS Trenčín za obrovskou sumu 35 milionů korun, očekávanou oporou se ovšem nestal. Proti Karviné si neudržel ani nadějnou pozici náhradníka sedícího na lavičce připraveného zasáhnout do střetnutí, byl odsunut na tribunu.

„Ve třech zápasech, v nichž nastoupil, jsme nebyli s jeho výkonem spokojeni, tak jsme se rozhodli, že Gino v nominaci nebude,“ odůvodnil trenér Jaroslav Šilhavý verdikt nezařadit nizozemského útočníka do seznamu vyvolených.

Připomenul, že v ligových zápasech proti Teplicím (63 minut) a Liberci (první poločas) a v pohárovém proti Chrudimi (59 minut) z pozice člena základní jedenáctky nic nepředvedl.

RENTGEN: V čem je problém slávistické posily Van Kessela
Video se připravuje ...

Drahou posilu ovšem nezatratil. „Máme jedenadvacet zdravých hráčů do pole,“ upozornil na široký kádr, kdy ve stavu marodném zůstává už jen gruzínský reprezentant Levan Kenija. „Je jenom ku prospěchu, když si může člověk vybírat,“ pochválil si širokou možnost, kam sáhnout. „Když vzniká nominace, někteří musí na tribunu,“ prohlásil.

Jeho svěřenci včetně Van Kessela přijímají rozhodnutí nadřízeného jako profesionálové. „Vím, že to je nepříjemný úděl, ale nemají s tím problém, týmový duch funguje,“ zdůraznil Šilhavý.

Tento poznatek doložil konkrétním příkladem. „Trénovali v den zápasu s Karvinou s juniorkou. Mluvil jsem s Pavlem Řehákem (trenér juniorky), říkal, jaká to byla od nich jízda, že jeho mladí kluci jenom koukali,“ měl radost z přístupu „odsunutých“.

Večer Van Buren i Van Kessel usedli pouze na tribunu a sledovali vítězství spoluhráčů. O tom rozhodl jejich konkurent o místo Muris Mešanovič.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Karviná 1:0. Domácí potvrdili formu
Video se připravuje ...

Nejdražší slávistická posila Gino van Kessel se zatím trápí
Nejdražší slávistická posila Gino van Kessel se zatím trápí

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud