Jonáš Bartoš
28. května 2017 • 09:50

Děkovačka v Plzni. Horváth zpíval, Ivanschitze přemlouvali fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o třetím titulu nevyšel, zklamání ale z tváří fotbalistů Viktorie Plzeň zmizelo v sobotu večer poměrně rychle. Fanoušci ocenili statečný boj v celé sezoně a konečné druhé místo, které týmu garantuje boj v kvalifikaci o Ligu mistrů (byť v těžší, nemistrovské části). Oslavy zakončení sezony probíhaly v plzeňském pivovaru, kam přišlo přes tisíc fanoušků. „Jsou úžasní,“ ocenil kapitán Roman Hubník předtím, než otevřeným autobusem s týmem odjel poděkovat všem příznivcům za podporu.



Program na pódiu byl podobný, jako když Západočeši v minulých sezonách slavili mistrovské tituly. Hráče sice mrzelo, že tentokrát se s pohárem laská Slavia, konec sezony a umístění na druhém místě ale nakonec přebilo smutek z náročné sezony.

Ihned po skončení vítězného zápasu s Jihlavou (2:0) se mužstvo přesunulo v autobusu na nedaleké nádvoří plzeňského pivovaru. Hlavním dirigentem byl na pódiu asistent trenéra Pavel Horváth . Do mikrofonu předříkával oslavné chorály, spolu s moderátory akce řídil házení dárkových předmětů mezi fanoušky pod pódiem. "Voďte na fotbal děti," vyzval přítomné s úsměvem na tváři.

Fanouškům se rozdávaly dresy, permanentky na nadcházející sezonu a další upomínkové předměty. Mezi výherce se zařadila i dcera obránce Davida Limberského Natálka, která dění sledovala pod pódiem. „Tak jsme druhý no a co,“ napsal k fotce na sociální síti Instagram  zkušený levý bek s kontroverzní pověstí.

„Chtěli jsme se rozloučit vítězstvím, to se nám povedlo, poděkování od fanoušků hovoří samo za sebe, to bylo úžasné. I když jsme titul nevyhráli, diváci zůstali na stadionu a děkovali, patří jim veliký dík,“ ocenil kapitán Roman Hubník .

Voďte na zápasy děti. Klidně cizí, hecuje Horváth. Takhle se slavilo v Plzni!
Video se připravuje ...

Během oslav fanoušci hodně vyvolávali Václava Pilaře , který se po dlouhém zranění vrátil na hřiště. A kope mu to pořád slušně, proti Jihlavě patřil k nejlepším na place. „Také kvůli vám jsem makal, abych se vrátil,“ děkoval fanouškům šikovný 28letý záložník.

V plzeňském týmu stále hodně rezonuje píseň Příběh nekončí, kterou před lety nazpívali finalisté pěvecké soutěže Superstar. V sobotu se ujal mikrofonu Marek Bakoš, poté se přidali někteří další hráči i asistent trenéra Pavel Horváth.

Plzeňští fotbalisté se pak hodně fotili s fanoušky a přijímali gratulace k sezoně, která pro ně nakonec neskončila obhajobou mistrovského poháru. Někteří ocenili i rakouského záložníka Andrease Ivanschitze. „Doufám, že tě tady uvidím i v létě,“ popřál mu jeden z příznivců v angličtině. Zkušený středopolař, který ale po zimním příchodu nedostal moc prostoru a mluví se o jeho odchodu, jen s úsměvem pokrčil rameny a poděkoval za podporu.

Program v pivovaru zakončil ohňostroj. V Plzni si asi představovali ten s mistrovským puncem, jenže tentokrát se radovali úspěšnější slávisté. „Musíme sportovně popřát Slavii, byla o dva body lepší. Věřím, že jim to příští rok vrátíme my,“ dodal plzeňský trenér Zdeněk Bečka, který se po sezoně vrací na místo asistenta. Dirigentskou taktovku na pozici hlavního trenéra totiž po čtyřleté anabázi u reprezentace a naposledy ruské Machačkale přebírá Pavel Vrba .

Hráči Plzně děkují fanouškům za podporu
Video se připravuje ...

Slávistům to příští rok vrátíme, hecuje Bečka
Video se připravuje ...

Bakoš: Tragické události nás zasáhly, na hru to ale nemělo vliv
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jihlava 2:0. Domácím výhra nestačila, titul nemají
Video se připravuje ...

Exkluzivní video: Slávistické oslavy zblízka - invaze na hřiště, radost s pohárem
Video se připravuje ...

Ať žije Slavie! Deli v češtině vedl děkovačku ve Žlutých lázních
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud