Jan Vacek
13. července 2017 • 04:50

Sparta odkrývá sílu posil: Plavšič se poprvé trefil, Janko ukázal chytrost

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Dosud mohly suplovat roli paní Colombové. Vědělo se, že existují, ale pořádně je nikdo neviděl. V akci rozhodně ne. To se ve středečním přípravném duelu proti Ingolstadtu v případě zahraničních posil Sparty změnilo. Poprvé se fanouškům letenského klubu ukázal kanonýr Marc Janko, zatím nejlepší part v rudém dresu pak nabídl křídelník Srdjan Plavšič. Zahalen tajemstvím tak nyní zůstává už pouze Tal Ben Chaim. Rekordní nákup Sparty za 76 milionů korun dosud do utkání nenaskočil, brzdí ho poraněný stehenní sval.



Marc Janko první tři duely sledoval jen z tribuny, proti Ingolstadtu už ovšem nastoupil. Od trenéra Andrey Stramaccioniho dostal 25 minut a rozhodně se na hřišti neztratil. Na hrotu útoku vyčníval jako maják, posbíral téměř všechny balony ze vzduchu.

Ačkoli se nedá čekat, že bude po trávníku kmitat jako Cristiano Ronaldo , stihl prokázat velkou chytrost. A taky cit pro výběr místa, když po jeho tvrdé hlavičce s dorážky vyrovnal na konečných 2:2 Ondřej Zahustel .

„Marko mění hru 30 metrů od branky soupeře. Víme, jaký je to hráč. Je pouze otázkou času, než bude ve stoprocentní formě,“ prohlásil italský kouč.

Juliš: Janko je pro mě obrovská konkurence, ale doufám, že se od něj budu učit
Video se připravuje ...

Plavšič naskočil už do třetího přípravného utkání, zanechal ovšem rozhodně nejlepší dojem. Kdykoli se dostal k míči, bylo to znát. Kulatá věc ho poslouchá na slovo, poslušně drží u Srbovy nohy. Plavšič navíc osvědčil ohromnou rychlost a tah na branku.

Navíc ukázal, že umí číst hru. V prvním poločase vystihl pomalou zpětnou přihrávku obránce Ingolstadtu a pohotovým zakončením oslavil první trefu ve Spartě. „Plavšič je hráč, který odevzdá vždy sto procent, nikdy nic nevzdá,“ chválil Stramaccioni.

Janko už hrál za Spartu. Proti Ingolstadtu asistoval u Zahustelova gólu
Video se připravuje ...

Jakmile se podsaditý mladík ještě víc sladí s novými parťáky a dostane se díky tomu častěji do hry, může se proměnit ve zbraň hromadného ničení.

Na výraznější hodnocení letenských posil je zatím příliš brzo, zmíněná dvojka ovšem naznačila velký potenciál. Potvrdit ho musí hlavně v ostrém startu sezony. Ideálně už i s Ben Chaimem.

Unikátní VIDEO: Speciální pohled do kabiny fotbalové Sparty
Video se připravuje ...

Stramaccioni: Plavšič nechá na hřišti sto procent, nikdy se nevzdává
Video se připravuje ...

Akrobatická oslava prvního gólu v dresu Sparty
Akrobatická oslava prvního gólu v dresu Sparty

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud