16. září 2017 • 21:20

Hladký si užil návrat do Brna. Zbrojovku měl načtenou, chválil ho trenér

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé roky chytával Václav Hladký za Zbrojovku, nasbíral tam 42 prvoligových startů. Na jeho motivaci vsadil liberecký trenér Jindřich Trpišovský při cestě do Brna, kde se Hladký postavil poslednímu celku tabulky HET ligy. Tah se vyplatil, gólman vychytal velké šance domácích za stavu 0:1 a 1:1 a výrazně se tak podepsal pod libereckou výhru 2:1.



„Krásný návrat. Důležité je, že jsme vyhráli, to je to hlavní. A já jsem rád, že jsem mohl chytat,“ řekl Hladký, který se o tom, že půjde do branky, dozvěděl den před zápasem.

Trenér Trpišovský vsadil nejen na jeho motivaci, ale i pozorování brněnské hry, protože Hladký svůj někdejší tým nadále sleduje.

„Jednou tady chytal Koubek, jednou Dúbravka. Venca má brněnské hráče načtené. Rozhodli jsme se dopřát mu tady si zachytat. Dodal nám klid za zadní řadou, má dobrou organizaci hry, předvedl klíčový zákrok za stavu 0:1. Působil klidně, chytal hodně dobře,“ chválil si svůj tah trenér vítězů.

Hladký se vyznamenal zejména v 9. minutě, tedy hned minutu poté, co si Zbrojovka dala vlastní gól a Liberec vedl. Zčistajasna se proti němu objevil osamocený Vraštil, nastřelil však Hladkého jenom do nohou.

Brno - Liberec: Mohlo být vyrovnáno! V obrovské šanci se ocitl Vraštil
Video se připravuje ...

Ještě důležitější zákrok přišel ve druhé půli za stavu 1:1. Zbrojovka se nadechla k náporu, ožilo hlediště a domácí sahali po obratu ve skóre. Škoda byl před Hladkým taky sám a taky trefil jeho nohy.

„Čekal jsem od Škoďáka, že to bude dávat na přední tyč, proto jsem se tam rukama víc natahoval. On volil zadní a trefil mě do nohou. Takže jsem měl i štěstí,“ usmíval se brankář.

Brno - Liberec: Brno je aktivnější, Škoda měl na kopačce další gól
Video se připravuje ...

Liberečtí si bodů, které odváželi z Brna, hodně vážili. Oba celky se musely zvedat po debaklu 0:3 v minulém kole, a lépe se to podařilo Slovanu.

„Věděli jsme, že Brno je diametrálně jiné venku a doma. Odsud se body vozí těžko. Připravovali jsme se na to, a i když s obtížemi, tak jsme to zvládli,“ hodnotil zápas Hladký. „V prvním poločase jsme hráli dobře, snažili jsme to hrát odzadu a Brno trochu nevědělo, jak to má bránit. Potom už se na to líp připravili. Ve druhé půli Zbrojovka vsadila na jednu kartu, zatlačila nás a vyrovnala. Naštěstí se nám to podařilo zvrátit.“

CELÝ SESTŘIH: Brno - Liberec 1:2. O výhře hostů rozhodl Potočný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud