6. března 2018 • 11:02

Stramaccioni ve Spartě skončil. Už nešlo dál pokračovat, řekl

Autor: iSport.cz, ČTK, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Éra Andrey Stramaccioniho na lavičce pražské Sparty oficiálně dospěla do svého konce. Letenský klub odchod italského kouče potvrdil na svých webových stránkách. „Bohužel, ani první tři jarní kola očekávaný posun nepřinesla, a proto se vedení klubu rozhodlo pro okamžitou změnu,“ řekl pro klubový web generální ředitel Adam Kotalík. Jeho nástupcem se stal Pavel Hapal, který dosud působil u slovenské reprezentace do 21 let.



Stramaccioni přišel do letenského klubu loni v létě. Ani s mezinárodními posilami typu Marka Janka či Jonathana Biabianyho ale nedokázal Spartu vytáhnout výše, než na momentální páté místo. Po neuspokojivém vstupu do jarní části ligy, který korunovala domácí remíza 1:1 s Brnem, oficiálně na lavičce skončil.

„Andrea Stramaccioni měl ve Spartě nelehký úkol zahájit projekt internacionalizace klubu. Jeho pozici jsme řešili již po skončení podzimu, mandát pro jaro byl podmíněný okamžitým zlepšením výkonů týmu, což jsme podpořili dalšími investicemi do zkvalitnění kádru. Bohužel, ani první tři jarní kola očekávaný posun nepřinesla, a proto se vedení klubu rozhodlo pro okamžitou změnu,“ řekl pro klubový web generální ředitel Adam Kotalík.

„Děkuji prezidentovi Křetínskému za všechnu jeho snahu, ale už nešlo dál pokračovat,“ cituje Stramaccioniho italský novinář Di Marzio na svém webu.

Stramaccioniho éra ve Spartě končí: výhry v menšině, zklamání v lize i Evropě
Video se připravuje ...

Společně s italským trenérem končí i zahraniční členové početného realizačního týmu, které si do klubu přivedl. Jedná se o technického vedoucího Leonidase Vokolose, asistenty Omara Danesiho a Roberta Muzziho, kondiční specialisty Federika Pannonciniho a Stefana Campariho i analytika Vincenza Sassoa. Výjimkou je chorvatský trenér brankářů Mario Galinovič, který ve funkci zůstává.

V úterý odpoledne představi i Stramaccioniho nástupce - stal se jím Pavel Hapal, dosud kouč slovenské jednadvacítky.

„Může přinést dobrou atmosféru, komunikuje s hráči, důvěřuje jim. Když přijde do kabiny, přinese tam svěží týmový duch a to je přesně to, co Sparta nyní potřebuje," uvedl o Stramaccioniho nástupci expert deníku Sport David Střihavka v pořadu Ligové střihy

Pavel Hapal přijíždí na stadion Sparty, auto řídí asistent Radoslav Kováč
Pavel Hapal přijíždí na stadion Sparty, auto řídí asistent Radoslav Kováč

LIGOVÉ STŘIHY: Hapal přinese Spartě svěží duch, Stramaccioni chyboval už v Interu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud