Premium
22. dubna 2018 • 04:55

Trpišovského "liberecká Slavia." Který hráč je oporou, kdo chybuje?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší brankář, který kdy přestoupil z jednoho klubu české ligy do druhého. Stoper z francouzského Montpellier. A další střední obránce, ztělesněná zkušenost protřelá i Spartou. Ondřej Kolář, Lukáš Pokorný a Ondřej Kúdela rozšířili libereckou kliku ve slávistické kabině, stálo to lehce přes 55 milionů korun. Problém ale je, že jen Kolář se zatím vyplácí, a to ještě s výhradami. Podívejte se, jak si hráči, kteří prošli Libercem, ve Slavii vedou, včetně detailních statistik.



Ani omylem by to nebyl takový zápas, kdyby se v zimě nestalo to, co se stalo. Po sportovním řediteli Janu Nezmarovi, trenérovi Jindřichu Trpišovském s dalšími jeho pěti kolegy Jaroslavem Köstlem, Zdeňkem Houšteckým, Štěpánem Kolářem, Martinem Třasákem a Lukášem Váňou, přišli ze Slovanu do Edenu ještě tři hráči, které pod Ještědem 42letý kouč vedl. Jestli měl předtím vzájemný souboj grády, tak teď je to mnohem, mnohem lepší.

Ondřej Kolář, Lukáš Pokorný a Ondřej Kúdela se ve vršovické kabině přidali k Janu Sýkorovi a Tomáši Součkovi, kteří taky prošli Slovanem. Jenže má to háček. Byť přicházeli hlavně díky své sounáležitosti s Trpišovského herním pojetím, nedaří se je všechny zabudovat do základu.

Má to víc důvodů.

U brankáře Koláře v podstatě všechno šlape, jak má. V podstatě. Svou slávistickou kapitolu rozjel světoborně, hned v Jihlavě, i když tam „sešívaní“ prohráli, ujistil každého o své schopnosti být gólmanským liberem a kromě výtečných nohou se mu dařilo i rukama. Těma hlavně v Mladé Boleslavi, kde musel nakonec jednoznačnou výhru 3:0 v prvním poločase pořádně oddřít.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud