Michal Koštuřík
Premium
26. října 2018 • 13:16

Zlínský tank Beauguel! Jak byl útočník na odpis a dokázal se obrodit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lékařskou kartu už má dávno zaplněnou. Teď je čas na tu gólovou. Francouzský tank Jean-David Beauguel se dal na podzim do pohybu a během velké jízdy nekompromisně odstřeluje protivníky. Netušená síla Zlína je po odchodu Ibrahima Traorého do Slavie ukryta právě v metrákovém útočníkovi, který klidně napálí balon z trestňáku ze dvaceti metrů do šibenice. Jako naposledy v Olomouci. „Je to moje nejlepší období v kariéře,“ nezapírá milovník života v Provence. V placené části článku se dozvíte, jak se vyrovnával s cejchem věčného maroda a jak komunikuje v kabině.



V zimě mu končí smlouva. Co dál? Před půl rokem by vám ve Zlíně řekli, že Jeanovi-Davidovi poděkují za služby a popřejí mu hodně štěstí na nové štaci. Prostě něco ve smyslu: Bylo to fajn, ale stačilo… Dnes je to tak, že klub dělá maximum, aby francouzského dobráka, který se pozoruhodně vylízal z mnoha zdravotních patálií, udržel.

Ve hře byl podpis nového kontraktu na rok a půl či na rok. V tuhle chvíli je nejreálnější, že se domluví se sedmigólovým snajprem na spolupráci do konce ročníku. „Samozřejmě bychom to chtěli uzavřít co nejdřív,“ přiznává sportovní manažer Zdeněk Grygera. „Ale je to složitější. Jeho agent je Francouz, přiletí za čtrnáct dní. Pro obě strany by bylo ideální, kdyby tady Bogy odehrál celou sezonu. Myslím, že to takto cítí i on,“ dodává.

Má pravdu? Zlínský klenot se nevykrucuje. Připouští, že by po čtyřech a půl letech v Česku s chutí změnil klima, otestoval své schopnosti v jiné soutěži. „Jsem tady hodně dlouho. Chtěl bych zkusit něco nového,jinou výzvu,“ líčí na stadionu šestého celku soutěže, zatímco se za ním plíží argentinský spoluhráč Pablo Podio a škvírou ve dveřích pokoutně natáčí rozhovor na telefon.

Nicméně Grygerovu ideu Beauguel potvrzuje, nyní netlačí na přestup. Dokonce zcela nevyloučil, že se na Moravě dohodne na delším kontraktu.

„Se Zdeňkem jsem se bavil, hledáme tu nejlepší cestu. Teď se soustředím na fotbal, před prosincovou dovolenou mám soukromý cíl ohledně počtu gólů. Když ho splním, budu šťastný. Rozumím klubu, že si přeje, abych zůstal. Ale musím myslet i na svou budoucnost, kariéru.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud