25. dubna 2020 • 16:20

Na zápas potřebujeme 130 lidí, hlásí šéf LFA. Na stadionech chce média

Autor: iSport.cz, fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude potřeba 130 lidí a pak to půjde. Ligová fotbalová asociace ústy svého šéfa Dušana Svobody věří, že uvolnění vládních opatření umožní znovuzahájení první ligy v co nejbližším termínu. Podle harmonogramu by se mělo začít hrát nejpozději od 25. května. Ligový výbor bude o dalším vývoji situace jednat na pondělním zasedání.



Ve čtvrtek vláda upravila některá omezení vzhledem k příznivému epidemiologickému vývoji nemoci COVID-19 v zemi. Konání sportovních akcí v omezeném počtu osob a bez diváků tak bude možné už od 25. května, zatímco původní plán počítal s termínem 8. června.

„Aktuální vývoj ohledně uvolňování opatření vítáme a věříme, že to umožní znovuzahájení fotbalové ligy v co nejbližším termínu. Další možný vývoj budeme řešit na pondělním zasedání Ligového výboru,“ uvedl předseda LFA Dušan Svoboda.

Šéf asociace, která v Česku řídí první a druhou ligu, navrhuje, aby na stadionu mohlo být přítomno 130 osob včetně zástupců médií. Vláda zatím konkrétní počet neoznámila s vysvětlením, že se o tom ještě bude jednat.

Slávistický útočník Stanislav Tecl hovoří pro klubovou televizi po prvním tréninku po koronavirové pauze
Slávistický útočník Stanislav Tecl hovoří pro klubovou televizi po prvním tréninku po koronavirové pauze

„Je trochu těžké to říci paušálně. K organizačnímu zajištění utkání na stadionu pro 20 tisíc nebo pro sedm tisíc lidí potřebujete trochu jiný počet lidí. Ale když to mám říct generálně, tak nějakých zhruba 130 lidí je spodní hranice, kdy to utkání jste schopni zorganizovat i s tím, že jste schopni zprostředkovat kontakt s médii,“ řekl Svoboda České televizi. Ještě předtím, než byl před polovinou března vyhlášen nouzový stav a liga byla definitivně přerušena, bylo v plánu, že by na utkáních bez diváků mohlo být na stadionu maximálně 100 lidí.

„Byli jsme schopni zápasy uspořádat i v tomto limitu, ale to bylo opravdu už hodně za hranou, bez přítomnosti médií. Když tam nejsou fanoušci, tak naopak přítomnost médií je důležitá. Takže když se budeme bavit o nějakých 130, 140 lidech, jsme schopni zajistit utkání v nějakém standardu,“ přiblížil Svoboda.

Po měsíci na plac! Sparta dřela na Strahově, trénovala i Plzeň
Video se připravuje ...

Od tohoto pondělí se profesionální sportovci v Česku včetně fotbalistů vrátili ke společnému tréninku. Zatím se však mohou připravovat jen ve skupinách maximálně po osmi a za dodržování přísných hygienických podmínek. Podle čtvrtečního rozhodnutí vlády by od 11. května měly být možné veškeré venkovní tréninkové aktivity bez přítomnosti veřejnosti, takže by se fotbalisté už měli smět připravovat standardně jako celý tým.

„Uvolňování opatření je pro nás určitě dobrá zpráva. Možná ještě podstatnější zpráva je, že se k datu, které tomu předchází, umožňuje svým způsobem plnohodnotný trénink. Je důležité, než se spustí ostré soutěžní zápasy, aby byl hráčům umožněný plnohodnotný trénink. S těmi souboji, kontaktem. Bez toho se ostré zápasy spustit nedají, riskovali bychom zranění hráčů,“ podotkl Svoboda.

Trpišovský: Lepší než běhat v lese, ale s fotbalem to nemá nic společného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud