Premium
6. ledna 2022 • 09:20

Bitva v zákopech: Sparta chce Sora, Baník zase Lischku. Co brání dohodě?

Vstoupit do diskuse
41
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touží po tom, co má ten druhý. Letenští po Yiru Sorovi, Ostravané po Davidu Lischkovi. Na první pohled zdánlivě triviální výchozí situace, která má jednoduché řešení... Ale omyl. Je to totiž přesně naopak. Baník by chtěl mít v kádru ideálně oba zmíněné fotbalisty, Sparta zase odmítá slyšet na transfer, který by nezahrnoval Lischku. Zákopová bitva proto pokračuje. Kdo povolí jako první? A udělá to vůbec někdo?



Na konci prosince přišla o křídelníka Davida Moberga Karlssona, jenž půl roku před vypršením smlouvy odešel za milion eur (asi 26 milionů korun) do Japonska. Náhradu si Sparta vyhlédla v Ostravě, kde se zakoukala do rychlonohého Yiry Sora. Jako protihodnotu možné transakce chtěla využít stopera Davida Lischku, jenž v Baníku na podzim hostoval a stal se jedním z opěrných bodů mužstva.

Slezané ale zaujali vysoce defenzivní pozici. I vzhledem k opakovaně deklarovaným pohárovým ambicím na tohle vábení neslyšeli.

„Potřebujeme oba hráče,“ prohlásil jasně na startu zimní přípravy trenér Ondřej Smetana.

V té době už ale bylo jasné, že minimálně zkraje ledna nebude mít k dispozici Lischku. Sparta si totiž v závěru kalendářního roku čtyřiadvacetiletého stopera stáhla z hostování zpátky k sobě.

Pro Baník to nemohlo být překvapení, podle informací redakce iSport.cz Pražané o chystaném kroku v předstihu informovali. Baník měl ostatně spoustu prostoru na to

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
41

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud