Jonáš Bartoš
Premium
22. dubna 2022 • 13:15

Hejda vládne výhrám: „nechutný“ a silný lídr, na repre prý ale moc tichý

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tiskovkách mluví před novináři tiše, nečekejte od něj výbušné věty. Jenže na hřišti se mění v sakra kvalitního stopera. Lukáš Hejda táhne v Plzni nejlepší obranu v lize, s kapitánskou páskou na ruce prožívá mimořádnou sezonu. Na západě Čech kroutí desátý rok a ze všech aktivních hráčů, kteří jdou do nadstavby o titul, nasbíral nejvíc výher (157). V čem spočívá Hejdova vítězná DNA a proč v reprezentaci odehrál pouze dvě minuty?



Dveře plzeňské kabiny poprvé otevřel v červenci 2012. Přišel ze Sparty jako nadaný člen reprezentační jednadvacítky, přestupová částka se pohybovala okolo 12 milionů korun. S tím, že Letenští si ponechali výrazný podíl na případném dalším přestupu. Spolu s Lukášem Hejdou tenkrát do Štruncových sadů zamířil i Martin Zeman.

„Sparta v něm neviděla lídra nebo stopera číslo jedna, v Plzni si ho vybral sportovní ředitel František Mysliveček. Ten tušil, že má v sobě obrovské předpoklady a je fotbalový,“ vzpomíná hráčův manažer Ondrej Chovanec, který vysokého stopera zastupuje od jeho patnácti let.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:2. Triumf po pěti letech, pálili Havel a Kopic
Video se připravuje ...

V Plzni si Hejda musel na šanci počkat, přednost pod trenérem Vrbou dostávali zkušenější Čišovský a Procházka. „Na začátku to měl těžké, ale prospělo mu předchozí hostování v Příbrami a postupně si v Plzni vydobyl silnou pozici. Trošku ho limitoval zdravotní stav, jinak měl kariéru možná ještě lepší,“ vzpomíná Karel Krejčí, který tehdy dělal Vrbovi asistenta a na důrazného stopera spoléhal jako hlavní trenér Viktorie v mistrovské sezoně 2015/16.

„Vsadil jsem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud