Premium
18. ledna 2024 • 05:00

Podroužek o konci v Dynamu i dělbě pravomocí: Seš mladej, začínáš…

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě opustil redakci Sportu, aby se vrhnul do složitého manažerského dobrodružství v Českých Budějovicích. V nové roli vydržel Jan Podroužek jen půl roku. Klub je po podzimu poslední a majitel Vladimír Koubek s ním rozšněroval smlouvu. „Konec přišel ze strany majitele, ale osobně si nejsem jistý, zda bych v tomto nastavení byl schopný dál pokračovat,“ říká.



Od začátku neměl jasně vymezené pravomoce, představoval si větší vliv na řízení klubu... Ten neměl. Neukotvenost těžko nesl. V obsáhlém rozhovoru popisuje složitou povahu majitele, vyjadřuje se k rozpadu trenérských dvojčat Zápotočný – Nikl a také mluví o své budoucnosti. „Rád bych dělal fotbal, vrátil se. Vnímám to jako svoji životní trasu.“ Někdejší kolegové si v rozhovoru tykají.

Jak bys popsal půlroční angažmá v Českých Budějovicích? Sedí slovo zkušenost?
„Ano, zkušenost. Se všemi negativy. Dnes to přijímám pozitivně, trvalo to sice krátce, ale mohu mluvit z pozice člověka poučeného, co prožil spoustu věcí, které prožít doopravdy chtěl. A jsem rád, že jsem je všechny poznal. Počínaje procesy uvnitř klubu, přestupy ven i dovnitř a konče administrativou, která k provozu neodmyslitelně patří.“

Anketa

Kdo přímo sestoupí z FORTUNA:LIGY?

České Budějovice
Zlín
Karviná
Pardubice
někdo další

Přicházel jsi s jasnými představami, jak chceš dělat fotbal. Co byla nejtvrdší srážka s realitou?
„Vyměření mých kompetencí. Na to myslím od chvíle, kdy jsem skončil. Na začátku jsem nějaké věci podcenil sám. Hlavně ve smyslu, jaká skutečně bude moje úloha, můj skutečný výkon pro klub. V roli, jaké jsem byl, bych si to představoval úplně jinak. S jinou odpovědností, s jinak nastavenými pravomocemi. Je to ale spojené i s dalšími aspekty. Je to i o rozpočtu, abych přesně věděl, s čím mohu pracovat, za co si mohu postavit tým a na základě toho vědět, jak se bavit s kluby. To je určitě jedna z věcí, která by mi moji úlohu výrazně ulehčila. Uměl bych sám sebe víc zařadit a věděl bych, že to je oblast, za kterou zodpovídám. Pak by po mně mohl majitel šlapat a já bych mu vše vysvětloval.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud