Štěpán Filípek
Premium
29. ledna 2024 • 04:55

Na bodu mrazu... Šéf klubu o Kuličovi, výpovědi v datovce i Holoubkovi

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako když vám přijde opožděný vánoční dárek, který si ale fakt nechcete rozbalit. Protože to ve skutečnosti žádná milá pozornost není... Nějak tak to vypadalo s odvoláním mladoboleslavského trenéra Marka Kuliče, a to ještě výpovědí v datové schránce. „Vztah byl tak narušený a komunikace natolik špatná, že jsme sáhli k poslednímu řešení,“ říká klubový generální ředitel David Trunda. V rozhovoru pro deník Sport a server iSport.cz se snaží vysvětlit, proč to dál s populárním „Kuldou“ po půl roce nešlo, proč ve městě automobilů posadili za volant Davida Holoubka, ale hovoří také o ukončení spolupráce s Pavlem Hoftychem, celkové strategii či plánech na dostavbu stadionu. 



Pouhého půl roku vydržel Marek Kulič jako trenér Mladé Boleslavi. Neprojevilo se to, že jste v létě nebyli při jeho jmenování v klubu jednotní?
„Každý rozchod ve sportovní organizaci není příjemný, to je první věc. A naopak každá volba nového trenéra i lidí kolem něho je strašně důležitá a nikdy není nahodilá. Přemýšleli jsme nad tím, jak navázat na práci Pavla Hoftycha a jeho realizačního týmu. Výsledkově už to nebylo takové, jak jsme očekávali, nicméně řešili jsme to úplně otevřeně, především s panem Hoftychem, a na všech úrovních klubového vedení, bavili jsme se i s hráči. Zabývali jsme se jmény dvou tří trenérů, se kterými jsme se potkali a nijak jsme to ani nezastírali. Vyslechli jsme si, jak by viděli směřování klubu v následujících letech, spolupráci s akademií, začlenění našich odchovanců i příchody hráčů odjinud. Mohli jsme vyměnit celý realizační tým, ale nakonec jsme se přiklonili spíš k zachování kontinuity. Pavla Hoftycha jsme jmenovali sportovním manažerem s jasně danými kompetencemi, i když se posléze ukázalo, že jsme mohli zvolit i jinou variantu, a jako trenéra vybrali Marka Kuliče.“

Můžete potvrdit, nebo vyvrátit, že jedním z kandidátů byl trenér Vlašimi Martin Hyský? 
„Je to tak. Diskuse s ním šly do detailu, měli jsme, tuším, dvě schůzky. Ve finále jsme ale stáli před rozhodnutím vybrat jednoho ze dvou tří trenérů, kteří v lize na pozici hlavního kouče nepůsobili. Chtěli jsme dát šanci Marku Kuličovi. Už v klubu pracoval, trénoval mládežnické kategorie, prošel si béčkem, byl asistentem u áčka. Znal prostředí, realizační tým, kterému se v čele s Pavlem Hoftychem podařilo stabilizovat mužstvo a povedly se jim i další věci, ale výsledky a předváděná hra přestaly odpovídat ambicím a očekávání. Marek byl taky vynikající hráč, dokázal toho strašně moc a fanoušci k němu měli a dodneška mají velmi pozitivní vztah.“

Nepreferoval Martina Hyského prezident a spolumajitel Josef Dufek a vy jste ho přesvědčili?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud