Bartoloměj Černík
Premium
17. února 2024 • 04:50

Zvláštní mezidobí Slovanu. Výkony rostou, Kozel ale není první volba

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden gól. Tolik dělí Liberec, aby se nacházel v šestihlavé skupině o titul, což je vzhledem k výkonům na začátku sezony velké překvapení. Svěřenci Luboše Kozla navíc v úvodním jarním kole proti Olomouci odehráli svůj možná nejlepší zápas sezony. Další výzva – mistrovská Sparta. Na Letnou ale nepřijíždí tým, ve kterém by vše fungovalo. Slovan bojuje o nejvyšší příčky, ačkoli se jako klub nachází ve zvláštním mezidobí, které pociťují trenér i hráči.



Potichoučku, polehoučku. Liberec se minulý víkend v tajnosti alespoň na den podíval do top šestky, než ho po remíze s Plzní odsunula na sedmou příčku o skóre Mladá Boleslav. Jako by se všichni zaměřovali na Olomouc s kanonýrem Julišem, Mladou Boleslav s hračičkou Kušejem nebo Baník s torpédy Ewertonem a Tankem. Slovan jasnou hvězdu nemá, i proto působí nenápadně.

„Slyšel jsem plno prognóz, že všichni experti a odborníci tipují první šestku bez nás. Tipují nás zase někam do středu tabulky,“ uznal před jarní částí Luboš Kozel.

Výsledky na vrchní patra tabulky momentálně mají, z posledních desíti zápasů prohráli Severočeši jen dva. Co se týče formy, jsou v tomto období třetím nejlepším týmem za pražskými „S“, navíc s druhým nejnižším věkovým průměrem v lize. To vše nasvědčuje, že tu máme mladé, dravé a dobře šlapající mužstvo bojující o poháry, ne? Úplně tak to být nemusí.

Nedá se totiž říct, že by v Liberci byla ideální nálada. Tým se nachází ve

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud