26. listopadu 2011 • 11:50

Wolfsburg touží po Češích, za Rosického nabízí 130 milionů

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý klub Wolfsburg se zřejmě zamiloval do českých fotbalistů. Tomáš Rosický, Václav Pilař a Petr Jiráček - to nejsou jen tři pětiny záložní řady národního týmu, ale zároveň i jména, která se objevují v souvislosti s plány trenéra Felixe Magatha o posílení mužstva.



Václav Pilař, záložník Viktorie Plzeň, ani po včerejším jednání neví, jestli bude na jaře pokračovat ve Štruncových sadech. Podle představitelů západočeského klubu je do evropského šampionátu pravděpodobnější druhá varianta.

O plzeňskou hvězdu přitom usiluje německý Wolfsburg, který projevil zájem i o další české hráče -Tomáše Rosického a Petra Jiráčka.

Se zprávou o údajném zájmu bundesligového Wolfsburgu o Rosického přišel německý deník Bild ve svém pátečním vydání. Podle něj by náročný trenér Felix Magath chtěl přivést kapitána české reprezentace už v lednu, půl roku před vypršením jeho smlouvy s Arsenalem.

Pokud by se přestup jednatřicetiletého českého záložníka v zimě uskutečnil, mohlo by podle německého listu činit odstupné pět milionů eur (téměř 130 milionů korun).

Wolfsburg podle Bildu oslovil Rosického už na konci srpna, kdy údajně se zástupci momentálně dvanáctého týmu německé ligy jednal hráčův manažer Pavel Paska. Ten to tehdy popřel a ani včera nebyl sdílnější. „Připravuju schůzku s panem Wengerem. Do té doby se k budoucnosti Tomáše Rosického nebudu vyjadřovat,“ řekl Sportu o jednání s koučem Arsenalu.

Pilař by vydělal 2 miliony měsíčně

Momentálně dvanáctý klub bundesligy každopádně stojí o Václava Pilaře. Hráčův agent Jiří Stejskal v minulých dnech potvrdil, že má pro svého klienta nabídku z Wolfsburgu, která by mu zaručovala měsíční příjem ve výši 2 milionů korun (před zdaněním).

Pilař, kmenový hráč Hradce Králové, je v Plzni na hostování s opcí a představitelé klubu nechtějí o variantě se zimním odchodem slyšet. Podle jedné z verzí totiž reprezentačnímu záložníkovi končí v létě smlouva a Wolfsburg tak nabízí sumu v rozmezí 30 až 40 milionů korun.

A to se poté, co se Pilař zviditelnil v Lize mistrů a ještě může zvýšit svou hodnotu na EURO, plzeňským funkcionářům jeví jako malá částka.

Včera se proto sešli se zástupci Hradce Králové i hráčovým agentem. Na schůzce chtěli rozhodnout o budoucnosti třiadvacetiletého hráče. Podle Adolfa Šádka, generálního ředitele Viktorie, k jasnému závěru nedošli. Výstup z jednání nechtěl komentovat, nicméně uvedl, že Pilař v tuto chvíli není na odchodu. „A jsme přesvědčení, že se ani nestane to, že by v zimě odešel,“ dodal.

Je to tam! Václav Pilař slaví první gól utkání
Je to tam! Václav Pilař slaví první gól utkání

Podle Šádka našla Plzeň shodu s Hradcem a k celé záležitosti mají stejný postoj. Konkrétnější informaci však odmítl prozradit.

Ještě před pár dny to ale vypadalo, že na nabídku Wolfsburgu by východočeský celek kývl, zároveň nabízel Viktorii dělbu padesát ku padesáti, což by znamenalo částku mezi patnácti až dvaceti miliony.

V případě, že Pilař zůstane a Plzeň uplatní opci, získají „votroci“ deset milionů korun, ovšem podle zdrojů Sportu by jim připadlo vysoké procento z budoucího prodeje.

Vyjádření hráčova agenta se včera nepodařilo získat, o Pilařově budoucnosti by mělo být defi nitivně jasno v průběhu příštího týdne, kdy budou funkcionáři Plzně jednat s hráčem o nové smlouvě, kterou mu údajně nabízí.

Pokud by drobný záložník dál preferoval nabídku Wolfsburgu a Plzeň by jej odmítla v zimě pustit, mohl by Pilař v krajním případě trávit v průběhu jara víc času na lavičce než na trávníku. To si ale žádná ze zainteresovaných stran nepřeje.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud