9. září 2008 • 14:01

Šimůnek: Do Sparty jsem nechtěl

Autor: pj
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl se vrátit do pražské Sparty a pravidelně hrát. Tuto možnost ale odmítl. Mladý stoper Jan Šimůnek nakonec zůstal ve Wolfsburgu, kde vysedává na lavičce náhradníků.



Angažmá v bundesligovém Wolfsburgu, kam před rokem zamířil za 5 milionů eur, vypadalo velmi nadějně. Měl jasně narýsovanou budoucnost. Jenže trenér Felix Magath si letos přivedl do obrany Andrea Barzagliho, italského reprezentanta.

Ten vytvořil s Richardem Costou novou, nedotknutelnou stoperskou dvojici. A to Šimůnkovi zlomilo vaz. V této konkurenci jen stěží hledá cestu do základní sestavy. Změny v kádru jej zkrátka posadily na lavičku náhradníků.

Kouč Magath se Šimůnkem, který má smlouvu až do roku 2011, ale do budoucna počítá. Samotný hráč proto uvažoval o krátkodobém hostování. Velký zájem projevila Sparta. Tu však odmítl. „Do Česka se zatím vracet nechci,“ vysvětlil v rozhovoru pro magazín Kicker.

Hostování nakonec nedopadlo a Šimůnek zůstal ve Wolfsburgu. Přesto neztrácí naději, že se během zimní přestávky přestěhuje do klubu, kde bude pravidelně hrát. „Jsem mladý a hrát musím. Není dobré, když tomu tak není. Snad půjdu v zimě hostovat,“ doufá nadějný obránce.

Celý podzim však musí strávit ve Wolfsburgu, za který v letošní sezoně neodehrál ani minutu. Uražený ale není. O každou sebemenší příležitost se hodlá porvat. „Věřím, že šance přijde. Pak ji budu muset využít,“ říká.

Šimůnek se proslavil po celé Evropě díky světovému šampionátu do 20 let, na kterém dovedl český tým až do finále. Po něm byl označen za budoucí hvězdu českého fotbalu a dokonce nahlédl do seniorské reprezentace.

Nyní ale jeho kariéra stagnuje, protože nehraje. Hostování se proto jeví jako nejlepší volba. Kam by mohl v zimě zamířit? Podle informací Kickeru o něj projevilo zájem několik klubů z anglické Premier League.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud