16. dubna 2009 • 04:00

Vlček: Kam půjdu? Táhne mě to do Edenu

Autor: Horst Strnad
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii pomohl do Ligy mistrů, pak se vydal na zahraniční angažmá do Anderlechtu. Po sezoně se však s bruselskými „fialkami“ rozloučí, Stanislav Vlček chystá změnu dresu. Vybírá ze tří nabídek. Ale srdce jej táhne do Slavie.



Včera měli zástupci Anderlechtu Vlčkovi oznámit, zda využijí opci a automaticky tak prodlouží jeho angažmá v centru evropské integrace o další sezonu.

Rozhodlo se však dřív. „Už před deseti dny mi řekli, že se mnou na příští rok nepočítají a opci neuplatní. I tak jsem spokojený, že jsem si tady zahrál,“ řekl Vlček Sportu.

Kariéru však třiatřicetiletý útočník či záložník rozhodně nekončí. A vybírá dres v němž zahájí příští ročník. „Mám dvě nabídky z Belgie a jednu z Čech. Ta česká je pochopitelně ze Slavie. V Belgii mě lákají Cercle Bruggy a Royal Antverpy,“ jmenoval člen Klubu ligových kanonýrů uchazeče o své služby. Rozhodnout se pro jednoho z nich je pro něho úkol na nejbližší dny.

„Kloním se ke Slavii,“ přiznává bez otálení. „Neříkám, že je to jisté, ale láká mě boj o Ligu mistrů, šance hrát o titul, nádherný stadion a skvělí fanoušci,“ počítá důvody, které jej do Slavie táhnou.

Na druhé straně neskrývá jisté pochybnosti. „Vždyť víte, jak některé ty návraty dopadly,“ přemítá nad tím, zda má znovu obléknout červenobílý dres.

Slavia si podobné starosti nepřipouští. „Už když od nás Stanislav Vlček odcházel, tak jsme tvrdili, že má vždycky dveře otevřené. Jeho hráčské a lidské kvality jsou nezpochybnitelné. Jestliže bude mít chuť ve Slavii hrát, máme o jeho služby eminentní zájem,“ uvedl Tomáš Rosen, první muž vršovického klubu.

Vlček v Anderlechtu odehrál prozatím třicet zápasů a vstřelil v nich dvanáct branek. „Těžko nějaké přidám. Trenér sází na hráče, kteří mohou hrát i příští sezonu,“ svěřil se v klidu Vlček, který právě ve fialovém dresu Anderlechtu dokázal zaokrouhlit počet vstřelených ligových branek na sto.

Pokud se vrátí do „sešívaného“ dresu, může navázat na předchozích stodvaadvacet utkání a svých šestačtyřicet branek. „Opravdu mě to moc láká. Rozhodnu se v nejbližších dnech,“ prohlásil Vlček.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud