24. dubna 2009 • 15:06

Hamilton Černého nikam nepustí

Autor: sid
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup do slavného Celtiku ani Glasgow Rangers se nekoná. Český brankář Tomáš Černý by měl podle britských médií minimálně další dva roky zůstat věrný fotbalistům Hamiltonu.



V kádru nováčka nejvyšší skotské soutěže strávil už dvě sezony a letos v létě mu mělo vypršet hostování ze Sigmy Olomouc. Klub už se s tím ale dohodl na podmínkách prodloužení kontraktu. Chybí tak vlastně maličkost – poslat do Čech 200 tisíc eur.

Právě taková je totiž částka, kterou musí Hamilton vedení Sigmy složit, pokud bude chtít uplatnit opci na přestup. „Dosud s námi ale nikdo nejedná,“ prozradil Jiří Kubíček, sportovní ředitel Olomouce.

„Mají čas do konce května. Pak bude Tomáš zase naším hráčem,“ doplnil šéf aktuálně pátého celku Gambrinus ligy. Jeho protějšek z Hamiltonu Ronnie MacDonald chce Černého za každou cenu udržet. S hráčem už se dohodl na podmínkách smlouvu, vyplaceni 200 tisíc Sigmě by mělo být pouhou formalitou.

„Tomáš nepůjde do Celtiku, Rangers, ani nikam jinam. Tím jsem si absolutně jistý,“ uvedl ve skotském listu Daily Record.

„Letos byl nejlepším brankářem naší ligy, takže budeme chtít aby u nás zůstal. Proč bychom ho přece pouštěli jinam,“ pokračoval MacDonald.

„Černý je budoucností Hamiltonu. Jsme nadšeni, že ho máme, a doufáme, že bude jen lepší a lepší,“ uzavřel šéf klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud