Jan Podroužek
11. dubna 2013 • 06:36

Šílená premiéra brankáře ve třetí lize: Šel do útoku a dal gól!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do minulého víkendu nikdy ve třetí fotbalové lize nenastoupil. A neměl ani v sobotu v rozklížené Hlavici. Náhradní brankář František Lorenc ale naskočil na posledních pět minut. Do útoku a dal gól! Uzavřel tak vysokou výhru svých Domažlic 7:1.



V domažlickém autobuse sedělo na cestě do Hlavice 15 fotbalistů. Čtyři z kádru zlomilo zranění, do pole tak zůstalo k dispozici jen 13 hráčů plus dva brankáři.

Jenže přišla další pohroma – těsně před zápasem se zranil další fotbalista. „V tu chvíli za mnou přišel trenér a řekl mi, ať počítám s tím, že půjdu na taktické střídání do pole,“ vypráví František Lorenc, druhý brankář Domažlic.

Od začátku zápasu tak věděl, že si konečně odbude svojí třetiligovou premiéru. „Museli jsme ale vyřešit ještě jeden zádrhel. Už jsem byl na soupisce s číslem 20, které pravidelně nosím. Jakmile by nebyla dvacítka v hráčské sadě, na hřiště bych nemohl,“ říká Lorenc.

Že jsem tam lez...

Byla tam. A v 87. minutě vklouzl 23letý gólman na plac jako útočník. Stav byl 6:1 pro hosty. Za tři minuty na něj mířil míč do jasné šance. Lorenc ho z první ve skluzu trefil a ten zapadl za tyč hlavické brány.

„Zůstal jsem ležet a jen jsem štěstím řval. Dokonce mi přiběhla gratulovat na těch 90 metrů i naše brankářská jednička. Ještě jsem nezažil, že by se takhle slavil sedmý gól při takovém rozdílu,“ směje se Lorenc.

S nadsázkou teď mluví o sobě jako o blbci. „Že jsem tam vůbec lez... První start, první gól,“ říká brankář s tím, že do klubové kasy nejspíš přispěje tučnou sumou.

Úžasnou novinu volal hned na cestě ze zápasu rodině. Nikdo mu nechtěl věřit. „Až kdy se podívali na onlajny, uvěřili mi. A byli v šoku stejně jako já a všichni z týmu,“ vykládá Lorenc, který se živí jako pracovník v autosalonu v Klatovech.

Slušnou techniku, s jakou zakončil svou gólovou akci, získává na tréninku Jiskry. Občas si se spoluhráči kopne v poli při fotbale. „Snažíme se, aby naši brankáři uměli hrát s míčem. A teď se to vyplatilo,“ těší sportovního manažera Domažlic Pavla Wolfa.

Možná za zmínku stojí i Lorencova dvouletá žákovská průprava, kdy hrál v poli. „Ale pak mě přestalo bavit běhat,“ usmívá se. „Navíc táta i děda chytali, tak proč bych měl být černá ovce rodiny,“ doplňuje Lorenc.

Na rozdíl od nich už si ale vzdor svému fotbalovému povolání zakřičel za svůj gól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud