17. května 2013 • 22:18

Jablonec vyhrál Pohár České pošty. Finále proti Boleslavi rozhodly až penalty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Fotbalisté Jablonce vyhráli finále Poháru České pošty, když porazili až po penaltovém rozstřelu Mladou Boleslav. Po devadesáti minutách skončilo utkání 2:2, v rozstřelu byli šťastnější Severočeši. Rozhodnutí přišlo až v šesté sérii. Mladoboleslavský Johana selhal a trefil pouze břevno, jablonecký Kopic se následně nemýlil.



Jablonec si zajistil účast v třetím předkole Evropské ligy a získal prémii milion korun.

Baumit vedl od 19. minuty po trefě Michala Hubníka, Středočeši ale ještě do pauzy otočili skóre brankami Ondřeje Zahustela a Jana Chramosty. Penalty si vynutil v 84. minutě Jan Kopic, stejný hráč pak rozhodl v rozstřelu o triumfu Jablonce.


Severočeši tak zastavili sérii tří porážek ve finálových zápasech poháru a navázali na triumf z roku 1998. Jablonecký kouč Roman Skuhravý jako druhý vyhrál domácí pohár jako trenér i hráč. Mladá Boleslav naopak ve svém druhém pohárovém finále neuspěla a nezopakovala předloňský triumf.
Mladou Boleslav před finále trápila rozsáhlá marodka a zdravotních patálií se nezbavila ani po výkopu. Útočník Nešpor vydržel na hřišti jen 12 minut, než ho kvůli zranění kolena nahradil Ondřejka.

Středočechy ale za chvíli postihla ještě horší rána. Jablonecký Hubník se protlačil do vápna, hladce obešel stopera Ševinského a střelou na zadní tyč otevřel skóre. Útočník Baumitu potvrdil, že má formu, skóroval už ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě.

Brzký gól finálovému duelu prospěl. Středočeši po inkasované brance přidali a za necelých deset minut slavili vyrovnání. Mareš překvapivě rozehraným autovým vhazováním našel u přední tyče Chramostu a po jeho přihrávce před branku zakončil bleskovou akci Zahustel. Mladoboleslavský mladík se radoval z prvního soutěžního gólu od loňského března.
Vyvrácený plot a vytrhané sedáčky v podání fans Boleslavi
Vyvrácený plot a vytrhané sedáčky v podání fans Boleslavi

Středočeši po vyrovnávací trefě výrazně ožili a ještě do pauzy otočili stav. Po Jarolímově rohovém kopu uklidil míč do sítě na zadní tyči Chramosta a navázal na své dvě branky ze semifinálových duelů se Spartou.

Trenér Skuhravý oživil po přestávce jabloneckou hru nasazením Pitáka s Kopicem. Severočeši přidali a postupně stupňovali tlak. Pozornost ale nejprve vzbudily výtržnosti v obou sektorech nejradikálnějších příznivců, kvůli nimž místní hlasatel pohrozil předčasným ukončením zápasu.

V polovině druhé půle měl dvakrát na noze vyrovnání Piták. Nejprve na malém vápně přestřelil a pak v úniku ztroskotal na Millerovi. Šest minut před koncem si ale Baumit přece jen vynutil penaltový rozstřel, když střelou ze strany překonal Millera střídající Kopic.

Při pokutových kopech selhali oba první střelci, v dalších čtyřech sériích všichni exekutoři uspěli. Pak ale trefil Johana jen břevno a Kopic rozhodl.
MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 20:15
FK BAUMIT Jablonec
FK BAUMIT Jablonec
3:2
ONLINE
17. května
20:15
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 19. Hubník, 84. Kopic, . Kopic

Hosté: 29. Zahustel, 45. Chramosta

Sestavy

Domácí: Špit – Novák, Beneš, Rossi, Kubista (46. Piták) – Eliáš, Loučka (C) – Jablonský (46. Kopic), Čížek (77. Zoubele), Vaněk – Hubník

Hosté: Miller – Kúdela, Johana (C), Ševinský, Bořil – Mareš (85. Synek), Jarolím, Ščuk, Zahustel (71. Kysela) – Chramosta, Nešpor (12. Ondřejka)

Karty

Domácí: Hubník, Kopic, Loučka

Hosté: Kúdela, Ščuk, Kysela

Rozhodčí

Příhoda – Jiřík, Pospíšil

Stadion

Letní stadion na Zadních Vinohradech, Chomutov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud