Michal Petrák
26. října 2012 • 09:45

ZNÁMKOVÁNÍ: Jak si vedla Sparta proti Šmoně? Vládl Krejčí

Autor: Michal Petrák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

HODNOCENÍ | Fotbalisté Sparty zvládli na Letné i druhý zápas Evropské ligy. Po úvodní prohře s Lyonem si na Letné poradili s Bilbaem 3:1, ve včerejším duelu pak stejným poměrem vyřídili izraelskou Šmonu, když o svém vítězství rozhodli především excelentním výkonem v prvním poločasu. Podle hodnocení deníku Sport byl nejlepším hráčem domácích do formy se vracející Ladislav Krejčí.



Tomáš VALCÍK
známka Sportu 6

Poprvé se zahřál ve 36. minutě, střelu Šimona Abuhaziry vyrazil na roh. Do té doby se v bráně vyloženě nudil. Nakopávané míče soupeře sbíral s přehledem, dobře četl hru.

Ondřej ŠVEJDÍK
známka Sportu 7

Ve chvíli, kdy se Kirjat Šmona pokoušel o nápor, dal třetí gól do šatny. Po standardní situaci dorážel míč hlavou asi z půl metru do prázdné brány.

Manuel PAMIČ
známka Sportu 7

Dopředu jezdil neúnavně, dokonale využíval prostor, který mu vytvářel Ladislav Krejčí. Často bohužel pro něj nepřišla přihrávka. Těch málo obranných povinností, co měl, splnil.

Václav KADLEC
známka Sportu 7

V 10. minutě přijal pas Ladislava Krejčího, na pravé straně vápna se uvolnil kolem obránce a přesnou střelou ke vzdálenější tyči propálil Daniela Amose. Byl hodně aktivní.

Marek MATĚJOVSKÝ
známka Sportu 6

Výborně rozehrál přímý volný kop před pauzou, po němž padl třetí gól. Snažil se hledat hráče na křídlech dlouhými pasy, což se mu dařilo. Několikrát však zbytečně ztratil míč.


Leonard KWEUKE
známka Sportu 6

Nejdřív střílel tvrdě z úhlu, po prvním gólu Sparty se protáhl mezi stopery a šel sám na gólmana. Ten jeho ránu vyrazil. Pak se Kamerunec proměnil v bojovníka, zápas odmakal.

Tomáš ZÁPOTOČNÝ
známka Sportu 6

Povedené výkony na pravém beku mu očividně dodaly sebevědomí. Nevyjížděl tak často jako na druhé straně Manuel Pamič, jistota z něj však přímo čišela.

Švejdík si hlídá situaci před brankouFoto Pavel Mazáč (Sport

Jiří JAROŠÍK
známka Sportu 6

V dirigování defenzivy neměl nijak těžkou práci, když v první půli občas zaváhal, chybu okamžitě napravil. V samém závěru mohl po rohu přidat čtvrtý gól, hlavičkoval však mimo.

Mario HOLEK
známka Sportu 6

Odražený míč po rohu ve 4. minutě poslal hlavou do náruče brankáře Daniela Amose, jinak se soustředil hlavně na kontrolu středu zálohy. V tom nezklamal, obráncům pomáhal dost.

Sparťanští fanoušci si utkání užívaliFoto Pavel Mazáč (Sport

Josef HUŠBAUER
známka Sportu 6

Ačkoli dost klouzal, snažil se o střelbu. Hned v první minutě pálil z dálky těsně vedle, jeho druhý pokus o dvacet minut později byl ještě nepřesnější. Dobře zastupoval Maria Holka.

Ladislav KREJČÍ
známka Sportu 8

Setřásl slabší formu, která se s ním táhla po zranění ramene. Dal první gól, když dorazil vlastní střelu, druhou branku připravil parádní přihrávkou pro Václava Kadlece.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička mohl být po zápase s izraelskou Šmonou v Evropské lize spokojen, jeho svěřenci vyhráli 3:1
Trenér Sparty Vítězslav Lavička mohl být po zápase s izraelskou Šmonou v Evropské lize spokojen, jeho svěřenci vyhráli 3:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud