28. srpna 2014 • 22:20

Bičík boží a střelec Krejčí! Kdo dotáhl Spartu do Evropské ligy?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvládli to! Fotbalisté Sparty porazili na domácím hřišti nizozemské Zwolle 3:1 a zahrají si základní skupinu Evropské ligy. Podzim v pohárech by se ale sparťanů, nebýt dvou mužů, netýkal. Brankář David Bičík předvedl několik vynikajících zákroků a svůj tým v klíčových momentech podržel. Záložník Ladislav Krejčí se pak proměnil v kanonýra a především jeho góly pomohly Spartě k postupu.



Zachránce Bičík

Brankář Sparty má na postupu více než výrazný podíl. Především v prvním utkání svůj tým zachránil od prohry. Kromě několika střel si poradil i s penaltou a jen díky němu dostal pražský klub od nadšeně hrajícího Zwolle na jeho hřišti jediný gól.

I v domácí odvetě Bičík předvedl, že se trenéři nemýlili, když ho zvolili týmovou jedničkou. Hned ve čtvrté minutě si totiž připsal klíčový zásah proti obrovské šanci Necida. Ze začátku rozhozená Sparta se poté vzpamatovala a sama skórovala. Bez zákroku Bičíka by spadla ještě pod větší deku.

VIDEO | Skvělý zákrok Bičíka proti tutovce Necida

Kanonýr Krejčí

Obvykle góly spíše připravuje, tentokrát se o ně postaral sám. Záložník Ladislav Krejčí zařídil nadějný výsledek pro odvetu brankou na hřišti Zwolle, své dílo pak dokonal doma.

Sparta byla pod tlakem soupeře, nemohla se dostat do tempa. Když v tu chvíli si za obranu naběhl Krejčí, přesprintoval hostujícího stopera a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal. Jeho důležitá trefa poslala soupeře do kolen, sparťanům naopak dodala klid.

Sparta - Zwolle: Tak vypadaly góly Krejčího a Dočkala
Video se připravuje ...

Kadeřábek jako symbol bojovnosti

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek se musel po úderu do hlavy nechat ošetřit. Ve hře ale pokračovalFoto Pavel Mazáč (Sport)

Když to nejde fotbalově, musíte dřít a bojovat! To zdůrazňovali hráčům Sparty před klíčovou odvetou nejen fanoušci, ale jistě i kouč Lavička. A sparťané si to vzali k srdci.

To dokázal v prvním poločase Pavel Kadeřábek. Po ráně loktem od protihráče musel s hlavou od krve opustit hřiště. Pravý obránce Sparty si nicméně nechal hlavu obvázat a okamžitě se vrátil na hřiště. Jeho výkon to vůbec nepoznamenalo. Nadále šel do všeho naplno a ukázal obrovskou touhu i oddanost. Právě to Spartě v minulých zápasech chybělo.

Bořek Dočkal prožívá radost po gólu do sítě Zwolle s kapitánem Sparty Davidem Lafatou
Bořek Dočkal prožívá radost po gólu do sítě Zwolle s kapitánem Sparty Davidem Lafatou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud