5. listopadu 2015 • 22:55

Sparta znovu obrala Schalke o body! Doma remizovala 1:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE
Fotbalisté Sparty remizovali v Evropské lize se Schalke 1:1 a navázali na dva týdny starý výsledek 2:2 z Gelsenkirchenu. Domácí dnes na Letné vedli díky brance Davida Lafaty, německý favorit ale ještě před přestávkou vyrovnal zásluhou penalty Johannese Geise. Pražský celek v tabulce skupiny K stále drží druhé postupové místo.


MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:1
ONLINE
5. listopadu
21:05
FC Schalke 04
FC Schalke 04
Góly

Domácí: 6. Lafata

Hosté: 21. Geis

Sestavy

Domácí: Bičík – Mareček, Brabec, Nhamoinesu, Hybš – Fatai (88. Konaté), Dočkal, Jiráček, Matějovský, Krejčí – Lafata (C) (90. Juliš).

Hosté: Fährmann – Caiçara, Neustädter, Ayhan, Aogo – Sané (83. Meyer), Goretzka (87. Kolašinac), Højbjerg, Geis – Huntelaar (C) (77. Di Santo), Choupo-Moting.

Náhradníci

Domácí: Štěch, Holek, Hušbauer, Juliš, Konaté, Litsingi, Steinhöfer

Hosté: Gspurning, Friedrich, Di Santo, Kolašinac, Riether, Meyer, Kehrer

Karty

Domácí: Jiráček, Matějovský, Dočkal, Lafata

Hosté: Højbjerg, Geis

Rozhodčí

Gómez – Rodriguez, Sobriňo (vš. Španělsko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

17 352 diváků

Sparta, které naposledy na lavičce chyběl potrestaný trenér Ščasný, nastoupila v základu s uzdraveným útočníkem Lafatou i stoperem Brabcem, jenž nedohrál ligový duel v Plzni. Schalke se muselo obejít bez zraněného kapitána Höwedese, jenž se v neděli podrobil operaci zlomené ruky.

Jak je pro Spartu důležitý, ukázal Lafata už v páté minutě, kdy se ale z malého vápna ještě neprosadil. O chvíli později už byl úspěšnější a po Marečkově průniku mířil hlavou přesně. Schalke poté přebralo iniciativu, ale do zakončení se dostávalo jen těžce.

Přesto ve 20. minutě hosté vyrovnali, protože Costa fauloval na kraji vápna Goretzku a Geis nařízenou penaltu bez potíží proměnil. Poslední výraznou šancí prvního poločasu byla tvrdá střela Goretzky, kterou ale Bičík vyrazil na roh.

David Lafata slaví vstřelený gól
David Lafata slaví vstřelený gól

Také do druhé půle vstoupili hosté aktivněji a v 54. minutě střílel Goretzka do břevna. Na opačné straně se po hodině hry dostal k odraženému míči Mareček, ale z voleje vypálil jen těsně vedle. Když osm minut před koncem Goretzku vychytal Bičík a před bránou Schalke se zamotal míč v dobré pozici Julišovi, navázala Sparta na remízu 2:2 z Gelsenkirchenu.

Ščasného tým navíc potvrdil, že z Letné se v Evropské lize nevozí body snadno. Jediným celkem, který jej doma dokázal v posledních dvaceti zápasech porazit, byl v únoru 2013 pozdější vítěz soutěže Chelsea. Schalke naopak promarnilo možnost zajistit si vítězstvím v předstihu postup.

V dalším kole Sparta přivítá doma Asteras Tripolis, bude se však muset obejít bez záložníků Jiráčka s Matějovským, kteří proti Schalke dostali třetí žlutou kartu a čeká je automatický trest na jeden zápas.

Utkání 4. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - Schalke 04 1:1 (1:1)

Branky: 6. Lafata - 20. Geis z pen. Rozhodčí: Gómez - Rodriguez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Jiráček, Matějovský, Dočkal, Lafata - Höjbjerg, Geis. Diváci: 17.352.

Sestavy:

Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Hybš - Fatai (88. Konaté), Dočkal, Jiráček, Matějovský, Krejčí - Lafata (90. Juliš). Trenér: Hejkal.

Schalke: Fährmann - Caicara, Neustädter, Kaan Ayhan, Aogo - Sané (82. Meyer), Goretzka (87. Kolašinac), Höjbjerg, Geis - Huntelaar (77. Di Santo), Choupo-Moting. Trenér: Breitenreiter.

Jiráček: Příště už třeba skupinu rozhodneme, záleží na nás
Video se připravuje ...

Penalta? Costa: Musím se podívat. Hybš: Asi byla
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Sparta 12 6 4 2 21:12 22
2. Schalke 8 4 3 1 15:6 15
3. Asteras 6 1 1 4 4:12 4
4. Apoel 6 1 0 5 3:12 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud