18. března 2016 • 09:48

Italský pohřeb, kritizují Lazio po Spartě. Hráči i trenér dostali nuly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na sparťanské straně nabíhá vlna euforie, fotbalisté Lazia Řím naopak prožili večer hrůzy. Podle italských médií podali v odvetě osmifinále EL se Spartou ostudný výkon a přispěli k nejhoršímu vystoupení tamních klubů v pohárech za posledních 15 let. Deník Corriere dello Sport dokonce po prohře 0:3 ohodnotil výkon všech hráčů i trenéra Stefana Pioliho známkou nula.



"Ostuda na Olympijském stadionu, Itálie se loučí s Evropou," uvedl v titulku deník Gazzetta dello Sport, který také připomněl, že po vyřazení Juventusu v osmifinále Ligy mistrů nebude mít Serie A poprvé od ročníku 2000/2001 zástupce ve čtvrtfinále evropských pohárů.

Servítky si nebral ani list La Repubblica, který před týdnem po remíze 1:1 v Praze psal, že Lazio je jednou nohou ve čtvrtfinále. "Zostuzeno Spartou, Lazio konečně dotáhlo sebezničení do konce," připomněl spory vedení klubu s fanoušky.

"Zatímco AS Řím a Juventus se rozloučily s Ligou mistrů důstojně, Lazio končí s ostudou. Jako bychom úplně zapomněli to, v čem jsme kdysi vynikali - umění bránit. Byl to pohřeb italského fotbalu," dodal.

Deník Corriere dello Sport pro změnu ohodnotil výkon všech hráčů Lazia, kteří zasáhli do zápasu, nulou. Nejnižší známku dostal také trenér Pioli. "Nikoho nešlo šetřit, všichni zasloužili nulu. Především Hoedt s Biševacem hráli katastrofálně," napsal deník na adresu stoperů Lazia.

V mírnějším tónu psal server Tuttosport: "Lazio má za sebou smolný večer jak z nočních můr. Julišův třetí gól před přestávkou zatloukl poslední hřebík do rakve, protože po pauze už domácí neměli síly bojovat. Lazio mohlo být posledním italským zástupcem v pohárech, místo toho ho ze hřiště i Evropské ligy vyprovodil pískot fanoušků."

"Ostuda na Olympijském stadionu, Itálie se loučí s Evropou," uvedl v titulku deník Gazzetta dello SportFoto twitter.com

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud