21. dubna 2017 • 13:17

United jdou v semifinále Evropské ligy na Celtu Vigo, Ajax na Lyon

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší favorit Evropské ligy Manchester United narazí v semifinále na španělskou Celtu Vigo. Trenér „rudých ďáblů“ José Mourinho se nechal slyšet, že jeho tým chce celou soutěž vyhrát a v tomto dvojzápase bude určitě favoritem. První zápas se odehraje 4. května ve Španělsku, odveta o týden později. Druhou dvojici tvoří nizozemský Ajax Amsterdam a francouzský Olympique Lyon. Finále se hraje 24. května ve Stockholmu.



Manchester se v Evropské lize snaží zachránit nepříliš povedenou sezonu v domácí soutěži. "Rudí ďáblové" jsou v tabulce Premier League až na pátém místě a na vedoucí Chelsea ztrácejí patnáct bodů, přičemž mají k dobru jeden zápas.

Manchester je proti desátému celku La Ligy velkým favoritem, proti španělským soupeřům se mu ale poslední dobou nedaří. Prohrál s nimi poslední čtyři souboje ve vyřazovací fázi pohárů - v letech 2009, 2011, 2012 a 2013. Celta je mezi nejlepšími čtyřmi celky Evropské ligy poprvé.

Ajax si zahraje semifinále evropských pohárů poprvé od sezony 1996/97. Dres nizozemského celku obléká devatenáctiletý Černý, ve vyřazovací fázi ale zatím neodehrál ani minutu.

Ve čtyřech předchozích vzájemných zápasech s Lyonem Ajax ani jednou neprohrál. V sezoně 2002/03 zvítězil v obou duelech skupiny Ligy mistrů a v ročníku 2011/12 skončily oba souboje bez branek.

Závěr evropských pohárů budou sledovat i české kluby. Pokud by vítězové Evropské ligy a Ligy mistrů postoupili ze svých domácích soutěží do Ligy mistrů, připadl by českému šampionovi přímý postup do hlavní fáze prestižní soutěže.

Největší naději na to, že skončí na příčkách zajišťujících účast v Lize mistrů, má ze semifinalistů Evropské ligy Ajax, který ztrácí v nizozemské lize bod na vedoucí Feyenoord Rotterdam. Manchesteru United chybí k třetímu místu v Premier League, znamenajícímu přímý postup do Ligy mistrů, šest bodů, má ale dva zápasy k dobru. Lyon a Vigo už jsou v domácích soutěžích bez šance.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud