14. srpna 2018 • 21:14

Slavia cítila v Kyjevě křivdu. Tvrdík ostře zaútočil na sudí a UEFA

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávali, potřebovali gól, dali ho a už začali slavit. Jenže nadšení fotbalistů Slavie v 38. minutě uťali rozhodčí. Vyrovnání v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev vzali zpět. Na trávníku kolem toho bylo hodně emocí. Pocit křivdy na straně českého týmu ještě umocnil gól Dynama na konečných 2:0 čtvrt hodiny před koncem, který vstřelil Arťom Besedin z ofsajdu. V součtu s domácí remízou 1:1 to znamenalo vyřazení. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík pak ostře zaútočil na vedení UEFA, ve kterém zasedá i bratr šéfa Dynama Kyjev Grigorij Surkis.



Michael Ngadeu vracel míč hlavičkou dopředu, kde se k němu dostal Stanislav Tecl . Ten dokázal situaci využít a balon protlačil do sítě. Už se běžel radovat následovaný hloučkem spoluhráčů k rohovému praporku.

Asistent rozhodčího, který utíkal směrem ke středu, náhle změnil hodnocení situace a zvedl praporek. Proč najednou ofsajd? Hlavní rozhodčí totiž upozornil na Simona Deliho, který se v postavení mimo hru nacházel a při vybíhání zpátky se střetnul s domácím zadákem Mykytou Burdou.

Slávisté byli z takového posouzení situace hodně rozčílení. „20 vteřin gól platí, pak zase ne. Jedeme sem bojovat o Ligu mistrů a dopadne to takhle,“ bylo znát na Teclovi rozladění i v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi.

Už přímo na hřišti dostal žlutou kartu protestující kapitán Josef Hušbauer , rozhodčí Daniel Stefanski ji pak ukázal i náhradnímu brankáři Přemyslu Kovářovi na lavičce, ze které vykázal do hlediště asistenta hlavního kouče Jaroslava Köstla.

Jaroslav Tvrdík kritizoval po prohře s Dynamem Kyjev nejen rozhodčí, ale i vrcholného funkcionáře UEFA
Jaroslav Tvrdík kritizoval po prohře s Dynamem Kyjev nejen rozhodčí, ale i vrcholného funkcionáře UEFA

„Jestli existuje spravedlnost, za první i dnešní zápas, tak to kluci otočí. Panu Surkisovi i jeho spolku navzdory,“ nabádal Tvrdík na sociální síti. Poprvé tak upozornil na osobu Grigorije Surkise, místopředsedu UEFA, který je bratrem prezidenta Dynama Kyjev a byznysmena Igora Surkise. 

Tvrdíkovo přání se nevyplnilo. Naopak přišel další moment, který musel Slavii štvát. V 74. minutě totiž Besedin přehodil brankáře Ondřeje Koláře, jenže předtím převzal míč po Cygankově vysunutí v ofsajdu.

Tvrdík pak dal najevo rozladění naplno. Připomněl i situaci z prvního zápasu v Edenu, kdy sudí při gólu Dynama nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. „Rozhodčí hrubě ovlivnili oba zápasy. Místopředseda Surkis by měl odstoupit a UEFA se nesmí divit, co fanoušci oprávněně skandují ve spojení s jejím jménem. Být Dynamem, takto bych postoupit opravdu nechtěl. Jsem pyšný na náš tým a budeme tvrdě pracovat dál, díky za podporu!“

Na Slavii nyní čekají zápasy v základní skupině Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud