29. listopadu 2018 • 20:47

Bordeaux - Slavia 2:0. Postup zatím nevyšel, rozhodne poslední kolo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie prohráli v zápase Evropské ligy v Bordeaux 0:2 a nezajistili si tak zatím postup do jarní fáze této soutěže. Vzhledem k prohře Kodaně 0:1 v Petrohradu jim k tomu stačilo získat jeden bod, ale to se nepodařilo. Zápas rozhodl gólem z 49. minuty Nicolas De Previllé pojistku pro domácí přidal v nastaveném čase Jules Koundé. Pražané mají stále vše ve svých rukou a pokud v posledním kole získají alespoň bod v souboji s Petrohradem, postoupí. 



Slavia utrpěla druhou porážku ve skupině a první po devíti soutěžních zápasech. I tak zůstala na druhém místě tabulky o dva body před Kodaní, která podlehla 0:1 v Petrohradu. Červenobílým tak za 14 dní doma stačí k postupu proti ruskému klubu uhrát bod a v případě remízy Kodaně s Bordeaux si mohou dovolit i prohrát.

Na tři roky starý stadion s kapacitou přes 42 tisíc míst dorazilo jen několik tisícovek diváků. Slávističtí fanoušci měli kvůli disciplinárnímu trestu za výtržnosti v Kodani zákaz vstupu, v hledišti však mohli být čestní hosté pražského klubu a dostali se do něj patrně i další příznivci, jelikož bylo v průběhu zápasu často slyšet povzbuzování vršovického týmu.

Slavia v Bordeaux padla 0:2. Sýkora neproměnil tutovku
Video se připravuje ...

Do základní sestavy Slavie se po měsíci vrátil útočník Matoušek. Bordeaux o víkendu přivítá ve francouzské lize Paris St. Germain a trenér Bedouet udělal oproti poslednímu duelu hned sedm změn v zahajovací jedenáctce. Jen na lavičce Girondins zůstal Čech Plašil.

Slávisté příliš nezachytili vstup do utkání a v prvních 30 minutách měli navrch domácí, kteří si za tu dobu vytvořili více šancí než při zářijové porážce 0:1 v úvodním vzájemném duelu v Edenu.

V sedmé minutě Youssoufovu střelu z přímého kopu vyškrábl hostující brankář Kolář. V 27. minutě měli Pražané štěstí, že Corneliusovi chyběl před odkrytou brankou k míči krok a poté Youssoufův volej vyrazil Kolář.

Až poté zahrozili i slávisté. Zřejmě nejaktivnější hostující hráč Stoch však nejprve pálil nad a pak po centru na zadní tyč jeho pokus zablokoval skluzem obránce.

Hlavičkující slávista Josef Hušbauer v zápase Evropské ligy proti Bordeaux
Hlavičkující slávista Josef Hušbauer v zápase Evropské ligy proti Bordeaux

Čtyři minuty po přestávce otevřel dvanáctý celek francouzské ligy skóre. Kalu rozehrál přímý kop po zemi, míč nečekaně prošel vápnem až k De Prévillemu a ten křížnou střelou k zadní tyči překonal Koláře.

Hostující kouč Trpišovský poslal na trávník Olayinku místo Matouška. Pražané po hodině hry trochu přidali a v 68. minutě hlavičkoval Souček kousek vedle. V 79. minutě měl největší šanci hostů střídající Sýkora, jehož střelu v ideální pozici zablokoval obránce.

Na druhé straně v 83. minutě ještě udržel při Sankharého gólové šanci slávistické naděje brankář Kolář. Bordeaux přidalo pojistku až v páté minutě nastavení, kdy nejprve Karamoh po kličce brankáři trefil tyč, ale poté už se prosadil Koundé. Pražané ve Francii inkasovali více branek než v celém předchozím průběhu skupiny.

Góly

Domácí: 49. de Préville, 90+5. Koundé

Hosté:

Sestavy

Domácí: Costil – Sabaly, Koundé, Pablo, Palencia – Youssouf (76. Sankharé), Tchouaméni, Lerager – Kalu (81. Karamoh), Cornelius, de Préville (71. Kamano).

Hosté: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré (46. Sýkora) – Stoch (77. Milan Škoda), Hušbauer, Zmrhal – Matoušek (51. Olayinka).

Náhradníci

Domácí: Poussin, Karamoh, Kamano, Sankharé, Jovanović, Plašil, Vada

Hosté: Kovář, Sýkora, Olayinka, Zelený, Kúdela, Baluta, Škoda

Karty

Domácí: Sankharé

Hosté: Bořil, Deli, Olayinka

Rozhodčí

Verissimo – Mesquita, Pereira

Stadion

Matmut Atlantique, Bordeaux

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Petrohrad 6 3 2 1 6:5 11
2. Slavia 6 3 1 2 4:3 10
3. Bordeaux 6 2 1 3 6:6 7
4. FC Kodaň 6 1 2 3 3:5 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud