22. října 2020 • 14:41

Tvrdík se divil: Proč u soupeře trénují nakažení? Pak poslal vzkaz s úsměvy

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za fotbalisty Hapoelu Beer Ševa mohou ve večerním utkání 1. kola Evropské ligy proti pražské Slavii nastoupit i hráči, kteří měli pozitivní výsledek povinného testu na koronavirus před zápasem. Duelu se smí zúčastnit i nakažený trenér Yossi Abukasis. Podle izraelského klubu nejde o nově nemocné, proto Hapoel dostal svolení od Unie evropských fotbalových asociací (UEFA). To se původně nelíbilo šéfovi Slavie Jaroslavu Tvrdíkovi.



S koronavirovými problémy před zápasem zápolí oba soupeři. Slávisté postrádají defenzivního univerzála Tomáše Holeše a dalšího nejmenovaného hráče a nakaženi jsou i dva členové realizačního týmu.

Hapoel je na tom ještě hůř. Pozitivní test měli při úterních povinných odběrech nařízených před každým zápasem UEFA záložník Josué, který 1. října zařídil proměněnou penaltou výhru Beer Ševy 1:0 nad Plzní ve 4. předkole Evropské ligy, obránce Loai Taha a náhradní brankář Raz Rahamim. Stále nakaženi jsou také hlavní trenér Abukasis a jeho asistent Elyaniv Barda. Další tři hráči měli hraniční výsledek testů, uvedl Hapoel.

„Jako prezidenta klubu mě bez předložení covid negativního testu od UEFA na stadionu organizátor UEFA nepustil ani do autobusu. Soupeřův trenér jde s pozitivním UEFA testem na TK bez roušky a pozitivní hráči s týmem trénují na předzápasovém tréninku. Zvláštní doba,“ uvedl na Twitteru Tvrdík.

Podle Hapoelu nejde o nové případy koronaviru v týmu, všichni nakažení měli pozitivní test už před několika dny. „Údajně domácí klub žádá o výjimku, protože již nejsou infekční a jsou ve stadiu uzdravování se. Opravdu jsem zvědav, jak se k tomu precedentu UEFA postaví,“ doplnil Tvrdík.

Hapoel krátce nato na sociálních sítích uvedl, že všichni hráči a trenéři se mohou dnešního utkání zúčastnit. To akceptoval i Tvrdík. „Budeme se již nyní soustředit hlavně na samotné utkáni. Věříme, ze UEFA a izraelská hygienická služba garantují zdravotní bezpečnost utkáni. Držte nám palce.“ Přidal fotografii s trenérem Pražanů Jindřichem Trpišovským. „Tohle nás nerozhodí ani nezastaví, jsme v dobré náladě,“ doplnil. 

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud