16. dubna 2021 • 07:10

Artetu těšila po Slavii efektivita Arsenalu. Z týmu cítí touhu vyhrát EL

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra fotbalistů Arsenalu Mikela Artetu nadchla efektivita jeho týmu ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy na hřišti pražské Slavie. Po úvodním domácí remíze 1:1 „Kanonýři“ zvítězili v Edenu 4:0 a v semifinále narazí na Villarreal, který vede jejich bývalý kouč Unai Emery. Arteta u svých svěřencích cítí velkou touhu soutěž ovládnout.



„Mám velkou radost. Hráli jsme na těžkém místě a proti týmu, který doma skoro dva roky neprohrál. To, co jsme dokázali, je ocenění pro hráče za statečnost a přístup k zápasu. Dnešek ukázal, jak efektivití musíte být, abyste vyhráli takovéhle venkovní zápasy v Evropské lize,“ řekl Arteta na on-line tiskové konferenci.

„Nevím, jestli to byl náš nejlepší výkon v sezoně, ale rozhodně šlo o jeden z nejdůležitějších zápasů. Uvědomujeme si, jak je soutěž pro nás, klub a fanoušky důležitá. Z domácího utkání jsme si přivezli složitý výsledek, nebyli jsme tak efektivní. Tentokrát jsme ale v soupeřově šestnáctce ukázali naprosto odlišnou houževnatost rozhodnout zápas, když jsme byli v koncovce a naskytla se nám k tomu příležitost,“ uvedl španělský kouč.

Potěšila ho odpověď týmu na neuznaný gól kvůli ofsajdu ze 14. minuty. Arsenal následně v rozmezí 18. až 24. minuty třemi trefami rozhodl o osudu utkání a po přestávce stanovil konečný výsledek.

„Nešlo jen o tři góly během šesti minut, ale i o reakci. Když dal Emile (Smith Rowe) gól, který nakonec neuznali, tým přišel s okamžitou odpovědí a chtěl víc. Byli jsme odvážní, dostali jsme je pod velký tlak, a když nastal čas rozhodnout, byli jsme velmi efektivní,“ prohlásil někdejší záložník Arsenalu.

Na hráčích vidí touhu dobýt Evropskou ligu. „Ještě jsme nic nevyhráli, jsme pouze v semifinále, ale opravdu po tom touží. Cítíme, že máme dobrou šanci. Hráči skutečně věří, že to můžeme dokázat, což je nejdůležitější, protože vás to nutí hrát tak jako nyní. Uvidíme, kam se až dostaneme. Villarreal bude těžký soupeř. Půjdeme krok za krokem,“ konstatoval Arteta.

Emery vyhrál soutěž se Sevillou třikrát po sobě v letech 2014 až 2016, před dvěma lety ale s Arsenalem v brance s Petrem Čechem podlehl ve finále londýnskému rivalovi Chelsea.

„Unai je nejúspěšnějším trenérem v Evropské lize. Postup přes Slavii si teď vychutnáme a připravíme se na dvojutkání s Villarrealem, jelikož oproti nedělnímu zápasu s Fulhamem na něj budeme mít čas,“ řekl bývalý asistent trenéra Manchesteru City Pepa Guardioly.

PRVNÍ DOJEM: Další smršť, co semlela Slavii. Na hřišti klobouk dolů, mimo něj antireklama
Video se připravuje ...

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Na Arsenal jsme neměli sílu. Pokrok za dva roky? Hrajeme víc svůj fotbal, řekl Trpišovský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 18. Pépé, 21. A. Lacazette, 24. Saka, 77. A. Lacazette

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Bah (46. Višinský), Holeš, Zima, Bořil (C) (46. Oscar) – Hromada (46. Masopust) – Ševčík, Stanciu (46. Lingr), Provod, Olayinka – Kuchta (71. Tecl).

Hosté: Leno – Chambers, Holding, Marí – Smith-Rowe (67. Alnaní), D. Ceballos, Partey (79. Soares), Xhaka, Saka (79. Martinelli) – Pépé (88. Balogun), A. Lacazette (C) (79. Nketiah).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Stejskal, Tecl, Sima, Oscar, Višinský, Traoré, Masopust, Lingr

Hosté: Ryan, Bellerín, Gabriel, Willian, Soares, Alnaní, Nelson, Balogun, Martinelli, Nketiah, Azeez, Hillson

Karty

Domácí: Hromada, Olayinka

Hosté: Martinelli

Rozhodčí

Çakır – Duran, Ongun – Kardeşler (všichni TUR)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud