29. dubna 2021 • 22:59

Semifinále EL: United rozstříleli AS Řím! Arsenal padl na Villarrealu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United v úvodním semifinále Evropské ligy doma deklasovali AS Řím 6:2 díky pěti brankám z druhého poločasu. Bruno Fernandes a Edinson Cavani si shodně připsali dva góly a dvě asistence. Arsenal, přemožitel Slavie ze čtvrtfinále, prohrál 1:2 na stadionu Villarrealu, který vede bývalý trenér "Kanonýrů" Unai Emery. Odvety se hrají příští čtvrtek.



United na Old Trafford poprvé skórovali v deváté minutě zásluhou Fernandese. Z penalty rychle odpověděl kapitán Pellegrini. Poté si však hostující brankář López poranil rameno a musel přenechat místo náhradníkovi Mirantemu. Kvůli zdravotním problémům v první půli odstoupili i další dva hráči AS Veretout se Spinazzolou.

Římský tým po půl hodině hry otočil skóre po trefě Džeka, bývalého útočníka Manchesteru City nebo Teplic. Těsně před pauzou domácí Cavani zahodil velkou šanci na vyrovnání.

Uruguayský kanonýr zaváhání napravil po změně stran, kdy během čtvrthodiny vstřelil dva góly. Pojistku United přidal v 71. minutě Fernandes z penalty a chvíli nato zvýšil Pogba hlavou. Debakl zdecimovaného AS krátce před koncem dokonal střídající Greenwood šestou trefou.

Villarreal výtečně začal a už v páté minutě mu zařídil vedení Trigueros a ve 29. minutě zvýšil Albiol po rohovém kopu. Chvíli nato se mohli hosté vrátit do hry, ale rozhodčí původně odpískanou penaltu po kontrole u videa zase odvolal. Arsenal, který v odvetě čtvrtfinále v Edenu deklasoval Slavii 4:0, v prvním dějství ani jednou nevystřelil na branku.

Pro londýnské mužstvo přišla další komplikace v 57. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Ceballos. Arsenal ale i v oslabení dal důležitý venkovní gól. V 71. minutě ho z pokutového kopu zařídil Pépé. Poté dostal červenou kartu také Capoue, ale výsledek už se nezměnil. Villarreal v tomto ročníku EL udržel neporazitelnost a vyhrál i sedmý duel vyřazovací části.

Góly

Domácí: 9. B. Fernandes, 48. Cavani, 64. Cavani, 71. B. Fernandes, 75. P. Pogba, 86. M. Greenwood

Hosté: 15. Lorenzo Pellegrini, 34. Džeko

Sestavy

Domácí: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred (83. N. Matić) – Rashford (76. M. Greenwood), B. Fernandes (89. Mata), P. Pogba – Cavani.

Hosté: Pau López (28. Mirante) – Smalling, Cristante, Ibañez – Karsdorp, Diawara, Veretout (5. Villar), Spinazzola (37. Peres) – Lorenzo Pellegrini (C), Mchitarjan – Džeko.

Náhradníci

Domácí: Grant, Henderson, Bailly, Telles, Williams, Tuanzebe, Mata, Matić, van de Beek, Greenwood, Diallo, James

Hosté: Mirante, Fuzato, Santon, Kumbulla, Peres, Villar, Pérez, Ciervo, Darboe, Mayoral

Karty

Domácí: P. Pogba

Hosté: Villar, Smalling

Rozhodčí

C. del Cerro Grande – J. Carlos Yuste, R. Alonso Fernandez (všichni ESP)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Góly

Domácí: 6. Trigueros, 30. Albiol

Hosté: 73. Pépé

Sestavy

Domácí: Rulli – Foyth (70. M. Gaspar), Albiol, P. Torres, Pedraza (80. A. Moreno) – Parejo, Capoue, Trigueros (81. Moisés Gómez) – G. Moreno, Alcácer (46. Coquelin), Chukwueze.

Hosté: Leno – Chambers, Holding, Marí, Xhaka – Smith-Rowe (90+5. Alnaní), D. Ceballos, Partey, Saka (85. Aubameyang) – Ödegaard (63. Martinelli) – Pépé (90+5. Willian).

Náhradníci

Domácí: Asenjo, Bacca, Baena, Coquelin, Costa, Estupiñán, Gómez, Moreno, Funes Mori, Niño, Gaspar, Pino

Hosté: Ryan, Okwonko, Aubameyang, Bellerín, Willian, Alnaní, Luiz, Gabriel, Martinelli, Nelson, Nketiah, Soares

Karty

Domácí: P. Torres, Capoue, Capoue

Hosté: D. Ceballos, D. Ceballos, Partey, Aubameyang

Rozhodčí

A. Soares Dias (Portugalsko)

Stadion

Estadio de la Cerámica (Villarreal)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud