26. listopadu 2021 • 08:23

Britská média po Spartě: První úkol splněn. Řešil se trenér i Panák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britská média se po čtvrtečním vítězství fotbalistů Glasgow Rangers 2:0 nad pražskou Spartou v předposledním utkání skupiny Evropské ligy zabývala především úspěšným debutem domácího trenéra Giovanniho van Bronckhorsta a postupem do osmifinále. Řešila se také obrovská chyba hostujícího obránce Filipa Panáka před druhým gólem útočníka Alfreda Morelose.



„Van Bronckhorst si odbyl premiéru v roli kouče Rangers po odchodu Stevena Gerrarda do Aston Villy a s radostí sledoval, jak jeho tým dosáhl komfortní výhry. Skvělý start pro Van Bronckhorsta, který byl hozen do důležitého zápasu po těžkém výsledku (pohárové prohře 1:3 s Hibernianem) a musel rychle zareagovat,“ napsal server BBC Sport.

„Na vítězství nad Spartou Praha se nebude vzpomínat s takovou láskou, jako na některé slavné pohárové bitvy, které tady Van Bronckhorst zažil během hráčské kariéry. Ale bude chutnat z odlišných důvodů, protože Nizozemec svou vládu započal výhrou, která zajistila skotským šampionům postup ze skupiny za Lyonem. První úkol splněn,“ doplnil web deníku The National.

Sparťané byli po porážce v Glasgow zklamaní
Sparťané byli po porážce v Glasgow zklamaní

I ten se pozastavil nad počínáním sparťanského obránce Panáka, jenž ve 49. minutě v Glasgow neuvěřitelnou minelou nabídl Kolumbijci Morelosovi druhou trefu v zápase. „Když se hosté snažili hrát odzadu, Filip Panák zpanikařil a bezcílně nacentroval před branku přímo na Morelose. Panákovi spoluhráči v nevěřícném zoufalství sledovali, jak Morelos gólovou hlavičkou spustil další kolo oslav na tribunách,“ uvedl The National.

„Sparťanský střední obránce se nevysvětlitelně pokusil dloubnout míč přes svoje pokutové území. Stěží uspěl, protože nacentroval přímo na Morelose a ten zblízka hlavou překonal bezmocného brankáře Holce,“ dodal jiný skotský list The Scotsman ve svém internetovém vydání.

Vybraná britská média už neřešila úvodní vzájemný duel skupiny A na Letné a bučení sparťanských dětských diváků na záložníka Rangers tmavé pleti Glena Kamary, které tehdy označila za rasismus.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 15. Morelos, 49. Morelos

Hosté:

Sestavy

Domácí: McGregor – Barišić, Bassey, Goldson, Tavernier (C) – Kamara, S. Davis (89. Lundstram) – Kent (80. F. Sakala), Hagi (66. Patterson), Aribo (81. Arfield) – Morelos.

Hosté: Holec – Hancko, Ladislav Krejčí ml., Panák, Wiesner – Pavelka (C), Sáček – Ladislav Krejčí st. (59. Karabec), Hložek (84. Pulkrab), Haraslín (58. Moberg Karlsson) – Minčev (58. Dočkal).

Náhradníci

Domácí: McCrorie, McLaughlin, Lundstram, Jack, Patterson, Bacuna, Wright, Kelly, Sakala, Arfield, King

Hosté: Nita, Heča, Gabriel, Souček, Moberg Karlsson, Dočkal, Drchal, Pulkrab, Vindheim, Karabec, Vitík

Karty

Domácí: Hagi, Barišić

Hosté: Ladislav Krejčí ml.

Rozhodčí

Makkelie – Steegstra, de Vries – Kooij. VAR: van Boekel, Kamphuis.

Stadion

Ibrox Stadium, Glasgow

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Lyon 6 5 1 0 16:5 16
2. Rangers 6 2 2 2 6:5 8
3. Sparta 6 2 1 3 6:9 7
4. Brøndby 6 0 2 4 2:11 2

Václav Kotal ve studiu iSport.cz o Lukáši Štětinovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud