Jiří Fejgl
15. února 2024 • 04:30

Mlžení kolem Haraslína. V letadle byl, řekl Priske. Chválil Srbovu odpověď

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ISTANBULU | Často je klíčem, který odemkne obranu soupeře. Vzpomeňte si na podzimní duel s Betisem, který rozhodl po své klasické akci. Navedení zleva, obstřel pravačkou takzvaně za tyč - 1:0. Lukáš Haraslín zkrátka platí za jednoho ze zásadních mužů sparťanského kádru. I proto se kolem něj (a jeho kotníku) rozjela před prvním duelem prvního kola play off Evropské ligy na půdě Galatasaraye vpravdě zpravodajská hra.



Také informace mohou mít podíl na výsledku. Jasně, pro Okana Buruka, trenéra Galatasaray, by bylo příjemné, kdyby věděl, zda sparťanský kolega Brian Priske pošle do boje jednu ze svých opor. Můžete upravit taktiku, udělat personální změnu, zkrátka se mnohem lépe nachystat.

Nejistota hraje proti - a Sparta to ví. Proto kolem Haraslína mlží.

Křídelník má za sebou týdny bez fotbalu, při prvním ligovém utkání v Karviné nebyl ani mezi náhradníky. Po vítězství 3:0 Priske tvrdil, že je Slovák „ready“. V Istanbulu přidal další bonmot: „V letadle s námi byl.“

Priske před Galatasarayem: Bago s hráči, zkoušel novináře. Naše šance? Fifty fifty
Video se připravuje ...

Rovněž Veljko Birmančevič, jehož se spoluhráčův osud dotýká přímo, nic neprozradil. „Od zimy hraju na levé straně. Budu hrát kdekoliv, kam mě trenér postaví. Nalevo, napravo, uprostřed,“ pronesl na předzápasové tiskové konferenci v Istanbulu. Vedle sedící Priske s úsměvem reagoval: „Dobrá odpověď.“

Birmančevič naskakuje aktuálně nalevo, v Karviné se podílel na třech gólech. Stejně jako pro Haraslína je pro něj tato strana přívětivější. Pokud by Slovák byl v pořádku, Srb by šel doprava, kde se dokáže lépe přizpůsobit.

Podle všeho ale nastane varianta s Haraslínem na lavici a jeho případným vstupem na hřiště během zápasu. Už na soustředění v Marbelle bylo zřejmé, že začátek ligy nestihne a medicínský štáb ho bude chystat směrem ke Galatasarayi.

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud