17. února 2022 • 23:10

Hájek zůstal na lavičce a Arnhem prohrál. Celtic padl, Leicester slaví

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Hájek přihlížel pouze z lavičky porážce Arnhemu 1:2 v úvodním utkání 2. kola Evropské konferenční ligy na hřišti Rapidu Vídeň. Dánské Randers, které bylo jedním ze soupeřů Jablonce v základní skupině, prohrálo venku 1:4 s favorizovaným Leicesterem. Norský šampion Bodö/Glimt uspělo 3:1 na stadionu Celticu Glasgow. Odvety se hrají příští čtvrtek.



Rapid se ujal v 16. minutě po trefách Druijfa a Grülla dvougólového vedení, situaci mu ale zkomplikovala Stojkovičova červená karta po hodině hry. Arnhem v přesilovce alespoň snížil zásluhou Opendy, přesto prohrál pátý soutěžní duel v řadě.

Randers drželo s Leicesterem krok první poločas, ve druhém dějství ale "Lišky" strhly utkání třemi brankami na svou stranu. Na Barnesovu trefu ze 49. minuty navázal o chvíli později pohotovou dorážkou Daka a rozšířil svůj gólový účet v této sezoně evropských pohárů na šest zásahů. Výsledek zpečetil Dewsbury-Hall.

Bodö/Glimt neprohrálo od srpna a neporazitelnost udrželo i v aktuálním ročníku Konferenční ligy. Norského mistra poslal v Glasgow do vedení prvním gólem v novém dresu útočník Espejord, který připravil po pauze druhou trefu pro Pellegrina. Celticu dal naději na zvrat v 79. minutě Maeda, ale vzápětí přidal třetí branku hostů Vetlesen.

Fotbalisté Marseille porazili doma 3:1 Karabach. Dvěma góly potvrdil skvělou formu polský útočník Milik, jenž se trefil v posledních čtyřech utkáních šestkrát.

Utkání PSV Eindhoven - Maccabi Tel Aviv rozhodl brzký gól, už v 11. minutě skóroval střelou na přední tyč Gakpo. Maccabi přišlo o osmizápasovou sérii bez porážky. Rovněž 1:0 udolal i dánský Midtjylland na domácí půdě PAOK Soluň, trefil se Andersson.

Úvodní utkání 2. kola Konferenční ligy:

Midtjylland - PAOK Soluň 1:0 (1:0)
Branka: 20. Andersson.

Rapid Vídeň - Arnhem 2:1 (2:0)
Branky: 1. Druijf, 16. Grüll - 74. Openda.

PSV Eindhoven - Maccabi Tel Aviv 1:0 (1:0)
Branka: 11. Gakpo.

Marseille - Karabach 3:1 (2:0)
Branky: 41. a 44. Milik, 90.+2 Payet - 85. Kady.

Leicester - Randers 4:1 (1:1)
Branky: 23. Ndidi, 49. Barnes, 54. Daka, 74. Dewsbury-Hall - 45. Hammershöy-Mistrati.

Celtic Glasgow - Bodö/Glimt 1:3 (0:1)
Branky: 79. Maeda - 7. Espejord, 55. Pellegrino, 82. Vetlesen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud