18. února 2022 • 09:48

Zástupci UEFA v Praze: jednání s šéfem FAČR Fouskem i návštěva Sparty

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Delegace Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) v čele s předsedou Aleksanderem Čeferinem ve čtvrtek v Praze jednala s šéfem Fotbalové asociace ČR Petrem Fouskem. Společně navštívili i večerní zápas úvodního kola vyřazovací fáze Konferenční ligy mezi pražskou Spartou a Partizanem Bělehrad (0:1). FAČR o tom informovala na svém webu.



Čeferin v roli šéfa UEFA už navštívil Česko v březnu 2017, ale s novým vedením FAČR se zde setkal poprvé. Fousek pozval slovinského funkcionáře loni v říjnu. Čeferina v Praze doprovázejí jeho poradce Zvonimir Boban, ředitel národních asociací Zoran Lakovič, poradce pro fotbal Luís Figo a šéf protokolu Fransesco Campagne.

„Témat, která nás spojují, je opravdu hodně. Jedná se nejen o obecnou snahu rozvíjet soutěže napříč fotbalovou pyramidou všech asociací, ale také o konkrétní věci typu aktuální debaty nad snahou FIFA pořádat mistrovství světa každé dva roky nebo o otázku sporu mezi UEFA a iniciativou evropské Superligy,“ řekl Fousek.

„Představili jsme vývoj naší kandidatury na pořádání finále Evropské konferenční ligy v roce 2023 a také snahu FAČR zorganizovat časem v Praze kongres UEFA. S UEFA ale spolupracujeme i na celé řadě dalších inovací, která bychom chtěli využít v našem chystaném Akčním plánu. Dlouhodobým cílem pak je, aby zastoupení FAČR v projektech a komisích UEFA bylo co nejširší a nejsilnější,“ doplnil předseda FAČR.

Podle Čeferina je tuzemský fotbal v dobrém stavu, ačkoliv zde vidí prostor pro zlepšení. „Český fotbal je velmi úspěšný a místní asociace odvádí vynikající práci. Můžeme ale pracovat na tom, abychom (s UEFA) měli ještě lepší infrastrukturu a špičkové tréninkové centrum. Vaše národní týmy si něco takového zaslouží,“ uvedl Čeferin, který s kolegy zhlédl utkání na Letné a z Prahy odletěl v pátek ráno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud