Jan Podroužek
6. října 2022 • 22:56

Slavia - Kluž 0:1. Šance, tyčky a marný tlak. Po prohře kuriózní tabulka

Vstoupit do diskuse
63
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád čtyři body. Slavia si velmi komplikuje život ve skupině G, v níž je největším favoritem na přímý postup do osmifinále Konferenční ligy. Jenže nečekaná domácí prohra s Kluží 0:1 ji dusí na třetím místě. Fór je nicméně v tom, že všechny čtyři týmy jsou teď svorně srovnány na čtyřech bodech. Na těžkém terénu v Edenu rozhodla trefa Rangela Jangy z konce prvního poločasu.



Góly

Domácí:

Hosté: 45. Janga

Sestavy

Domácí: Kolář – D. Jurásek (87. Oscar), Ousou, Kačaraba, Douděra – Tiéhi (69. I. Traoré), Ševčík – Olayinka, Provod (61. Ewerton), Usor – Tecl (C) (61. Sor).

Hosté: Scuffet – Manea, Matias, Kolinger, Camora (C) – Deac (76. Braun), Boateng (87. Cvek), Muhar, Roger – Janga (69. Malele), Yeboah (76. Bus).

Náhradníci

Domácí: Dvořák, Sirotník, Biegon, Oscar, Ewerton, Jurásek, Kričfaluši, Labík, Sor, Šubert, Traoré

Hosté: Bălgrădean, Braun, Bručić, Bus, Cvek, Hammershöy-Mistrati, Hoban, Petrila, Malele, Gal

Karty

Domácí: Usor

Hosté: Matias, Muhar, Deac, Yeboah, Scuffet, mimo hřiště (č)

Rozhodčí

Maresca – Preti, Peretti (vš. Itálie)

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

18 271 diváků

Na rumunského soupeře mají v Edenu zdaleka jiné vzpomínky. V létě 2019 přes něj totiž slavně postoupili do Ligy mistrů po dvou výhrách 1:0. Tentokrát jim to ale Kluž ve skupině Konferenční ligy s gustem vrátila.

Slavia si to prostě v této sezoně umí udělat pořádně těžké, speciálně v Konferenční lize. Už v předchozích dvou zápasech obrana Slavie způsobila ztrátu na hřišti tureckého Sivassporu, a pak i dramatickou zápletku s podceňovaným kosovským Ballkani, kterého nakonec udolala 3:2.

Podobný exces předvedla po nedorozumění i dvojice Aiham Ousou - Taras Kačaraba při čtvrtečním duelu proti Kluži. Na konci prvního poločasu opustil švédský stoper svůj prostor a šel pomáhat kolegovi Davidu Douděrovi k rohovému praporku proti Rogerovi.

Ani jeden z nich ale přihrávku brazilského záložníka nezastavil, ta dorazila až k Rangelu Jangovi, jehož neuhlídal Kačaraba, a pokusem na přední tyč zaskočil Ondřeje Koláře.

0:1 po vývoji, po němž by to málokdo čekal.

Slavia si totiž předtím vypracovala tři nadějné šance. Nejdřív ránu Petera Olayinky lehce tečoval Stanislav Tecl do tyče. Podruhé se za vápnem opřel svou slabší pravačkou do míče Lukáš Provod, i když si dobře rozmýšlel, jestli do toho jít. Jeho střela zase skončila na tyči. A následovala akce Davida Juráska a Mosese Usora, jenž ve výborné pozici přestřelil bránu Simoneho Scuffeta.

Italský gólman si nechal další výjimečný moment na začátek druhé půle. Proti výbornému pokusu Olayinky z otočky se vytáhl perfektním skokem a vytlačil balon rukama na rohový kop.

Kompletní ZNÁMKOVÁNÍ Slavie si prohlédněte ZDE>>>

Tlak domácích se sice stupňoval, kouč Jindřich Trpišovský dokonce neváhal a začal hustit svou ofenzivu dalšími posilami z lavičky, na hřišti se od jednoho momentu objevovalo rozestavní 4-2-4 a probíhalo kontinuální bušení do ovšem absolutně utemované obrany Kluže. Jak jinak si vysvětlit celkových 22 střel vedoucích k ničemu, z toho osm na bránu a skoro 70procentní držení míče.

V Edenu slavila rumunská betonárka. A díky tomu se vyhoupla bodově právě k červenobílým.

Situace ve skupině je zašmodrchaná až běda. Všechny čtyři týmy mají po čtyřech bodech. Slavia jako největší favorit na přímý postup do osmifinále si silně komplikuje život.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Sivasspor 6 3 2 1 11:7 11
2. Kluž 6 3 1 2 5:5 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:7 8
4. FC Ballkani 6 1 1 4 8:11 4

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
63

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud