Jiří Fejgl
7. října 2022 • 17:18

Nechceme se vymlouvat, ale… Slavii porazil i zoraný trávník, tým ho šetřil

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neházeli prohru 0:1 v zápase Konferenční ligy s Kluží na hřiště v jinak prakticky nedobytném Edenu. Přesto si párkrát fotbalisté i trenér Slavie povzdychli. Nebylo divu, trávník je na největším stadionu v Česku v příšerném stavu.



Moses Usor dostal míč proti noze, už byl v pokutovém území. Jeho levačka je ceněná, málokdy se mýlí, takzvanou „obalovačku“ na zadní tyč má na tuty. Tentokrát však selhal, míč poslal v jedné z největších šancí Slavie proti Kluži nad bránu. Rozladěně se poté podíval na trávník.

Nebylo divu, balon mu před střelou neposedně poskočil.

„Terén byl složitý, ale na něj se nechceme vymlouvat, nebyl to důvod porážky,“ pronesl po utkání záložník Lukáš Provod. Mluvil způsobně, i když i jeho - precizního technika - musela zoraná tráva drásat.

„Ke konci jsme to měli i kvůli terénu složitější, měli jsme hodně nadějných akcí, ale práce s míčem byla pomalá, nic jsme netrefili,“ přidal se také kouč Jindřich Trpišovský.

Ani pro jednoho z klíčových mužů českého vicemistra však nemohl být stav plochy překvapením. Už v neděli při utkání s Libercem bylo hřiště v některých místech rozbité. Jednoduše se trhalo, hráčům stačilo lehce zabrat a drn byl venku.

Kompletní ZNÁMKOVÁNÍ Slavie si prohlédněte ZDE>>>

Den před utkáním s Kluží bylo vidět i z tribuny, že situace není rozhodně dobrá. „Ale věříme, že to dají trávníkáři dohromady,“ vzkázal na tiskové konferenci obránce David Jurásek. K úspěchu chtěl pomoci i tým, klasický předzápasový trénink absolvoval na vedlejším hřišti. Hlavní plochu šetřil.

Jenže příliš to nezabralo. Hned od začátku střetu s rumunským sokem to bylo znát. Trávník se opět trhal, což je důsledkem špatného zakořenění. Podobné problémy měli v minulé sezoně na Bohemians a v Liberci, kde prošlo hřiště rekonstrukcí. Rovněž v Edenu pokládali letos v létě nový koberec.

Akce se viditelně nezdařila.

Je fajn, že slávisté na hřiště příliš nežehrají, objektivně je však musí ničit. Pro jejich rychlou hru, snahu držet míč, bleskově s ním manévrovat, což je přesně styl, který by mohl na prešovský beton v podání Kluže platit, je rovný trávník nezbytností.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Sivasspor 6 3 2 1 11:7 11
2. Kluž 6 3 1 2 5:5 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:7 8
4. FC Ballkani 6 1 1 4 8:11 4

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud