5. listopadu 2013 • 13:24

Šéfuje silnému Bayernu. Rummenigge před Plzní slibuje úctu

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Jako kluk jsem jeho góly sledoval hlavně na světových šampionátech. V dobách totality jiná možnost totiž nebyla. Ve škole se mi tehdy dokonce povedlo získat jeho kartičku a byla hodně cenná. V osmdesátých letech patřil mezi nejlepší hráče světa. Když vyběhl na trávník, skoro pokaždé z toho byl gól. Karl-Heinz Rummenigge je legendou německého i světového fotbalu a samozřejmě i Bayernu Mnichov.



V jeho dresu hrál deset let a získal spoustu kolektivních i individuálních cen, včetně dvou Zlatých míčů. Nyní je předsedou představenstva bavorského klubu, a když k němu přiletěla žádost televize Prima o exkluzivní rozhovor, neodmítl.

Já měl to štěstí, že jsem mohl být u toho. Jaký tedy je jeden z nejlepší fotbalistů historie? Pokora a úcta. To jsou dvě slova, která nejlépe charakterizují jednoho z nejmocnějších mužů momentálně asi nejlepšího týmu světa.

Původně měl rozhovor v plzeňském hotelu trvat patnáct minut. Nakonec z toho bylo pětadvacet minut příjemného povídání, během něhož Rummenigge neměl problém s žádnou otázkou.

Když hovořil o Bayernu, mluvil o tom, jak se bavorský fotbalový gigant zhruba před třemi lety změnil. Z arogantního klubu se jeho šéfové snažili udělat klub, který bude přátelský a vstřícný. A skutečně to funguje. Chová se tak velký šéf a v pondělí to dokázali při příjezdu do Plzně i samotní hráči, kteří během krátké cesty z autobusu do hotelu neodmítli rozdat několik desítek autogramů.

Vedení klubu navíc nemělo speciální požadavky na organizaci dnešního zápasu. Prostě žádná velká, pyšná a silácká gesta a slova od Bayernu nečekejte. Rummenigge prozradil, že je to jeho druhá návštěva Plzně. Když mu bylo patnáct let, v tehdejším Československu byl na školním výletě a kromě Prahy se se svými spolužáky zastavili i v západočeské metropoli.

Dnes 58-tiletý šéf Bayernu Mnichov na celý štáb udělal velký dojem. Pomáhá řídit jeden z největších klubů světa, momentálně asi ten nejúspěšnější, ale dobře ví, i ze své hráčské kariéry, že k úspěchu jen peníze nestačí. Tvrdí, že bez pokory a úcty se na vrchol nikdy nedostanete.

Na tréninku Bayernu vládla dobrá nálada.
Na tréninku Bayernu vládla dobrá nálada.

Bayern má v čele muže, který ví, jak se dělá fotbal a důkazem jsou i jeho slova na adresu Viktorie. "Chceme se co nejdříve kvalifikovat dál, abychom se potom mohli malinko víc zaměřit na naší ligu. K soupeři ale přistoupíme s úctou, ne s arogancí," zopakoval šéf Bayernu.

Chcete vědět, co nám ještě řekl Karl-Heinz Rummenigge? Dívejte se na dnešní studio Ligy mistrů na Prima Cool, kde vám pustíme to nejlepší z interview, které jsme natočili před dnešním zápasem Viktoria Plzeň – Bayern Mnichov.

Utkání Viktoria Plzeň – Bayern Mnichov vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Hosty Libora Boučka ve studiu budou František Straka a David Jarolím. Přímo na stadionu pak budou reportér Radek Šilhan a komentátor Radek Macháček.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud