12. března 2014 • 17:10

Messi v Barceloně uvadá, půjde do City? Zapomeňte, vzkazuje Xavi

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

BARCELONA - MANCHESTER CITY 20:45 ONLINE | V posledních zápasech připomíná spíš vyhaslý stín uctívané modly, nikoliv nezastavitelného démona fotbalových trávníků. Lionel Messi polevil v úchvatných statistikách a hned se mluví o jeho možném odchodu. "Zapomeňte na podepsání Messiho," říká důrazně katalánská opora Xavi před večerní odvetou osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem City.



Existují týmy, které jsou za Messiho ochotny utratit prakticky cokoliv. Boháči z PSG i Manchesteru City nabízí Barceloně miliardy, jen aby jejich největší hvězdu získaly.

Stále to zní spíš jako utopická myšlenka. Messi opakovaně vyhlašuje, že Barcelonu miluje a v klubu, kde působí od třinácti let a v prvním týmu nastřílel neuvěřitelných 230 gólů, zůstane až do konce kariéry.


Co by ho mohlo donutit změnit adresu? Především výkony na hřišti. Messi v posledních týdnech nepálí s takovou kadencí, na jakou od něj byli všichni zvyklí.

Na hřišti se často spíš plouží, kritžici mu vyčítají, že ztratil zájem o hru. Navíc údajně bojuje s taktickými požadavky, kterými jej na hřišti svazuje trenér Martino. Tyhle věci samozřejmě nahrávají spekulacím a jeho možné změně dresu.
Lionel Messi vstřelil proti Almérii nádherný gól z přímého kopuFoto EPA

"Samozřejmě budou vznikat debaty okolo nejlepšího hráče na světě, podle mě nejlepšího fotbalisty v dějinách," říká lídr Barcelony Xavi.

"Ale Manchester City i další týmy mohou zapomenout na podepsání Messiho," cituje španělského záložníka server goal.com.

Podle něj k možnému největšímu přestupu historie nikdy nedojde. "Neexistuje částka, která by pro Barcelonu představovala dobrý obchod. Všichni, kdo Messiho znají, vědí, že miluje tenhle klub a řekl jasně, že nikdy nechce odejít," dodává Xavi.

Případná suma za Messiho by výrazně zlomila všechny dosavadní přestupové rekordy. PSG za argentinského mága údajně nabízí 250 milionů eur, zhruba 6,8 miliardy korun.

Velký zájem o Messiho netají ani v Manchesteru City, tedy klubu s prakticky neomezenými finančními prostředky. Zároveň týmem, který dnes večer vyzve Barcelonu na Nou Campu, kde v odvetě osmifinále Lifgy mistrů bude dohánět dvougólové manko.

"V Manchesteru jsme uhráli dobrý výsledek, ale všichni víme, že ještě není hotovo. Očekáváme velice náročných devadesát minut," odhaduje Xavi. "V Anglii letos ukázali, že jsou schopní nastřílet čtyři nebo pět gólů za jeden zápas. Máme velký respekt před jejich útočnou fází a kvalitou jednotlivých hráčů," varuje.

Utkání Barcelona - Manchester United budeme sledovat od 20:45 online ZDE »

Útočník Barcelony Lionel Messi se v zápase neprosadil a jeho Barcelona překvapivě podlehla Valladolidu 1:0
Útočník Barcelony Lionel Messi se v zápase neprosadil a jeho Barcelona překvapivě podlehla Valladolidu 1:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud