11. srpna 2014 • 04:58

Celtic výzvu Legie nepřijal: Z vašich prohlášení jsme zklamaní

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzdejte se místa v play off Ligy mistrů i milionů za postup a rozdejte si to s námi na férovku. Takový vzkaz poslal do Glasgow vedení Celtiku polský klub Legia Varšava, který pyká za disciplinární prohřešek vyřazením z milionářské soutěže na úkor rivala. Jenže tým z Ostrovů se do ničeho podobného nežene. „Jsme zklamaní prohlášení Legie, vyčkáme, co na to řekne UEFA,“ zaznělo v komuniké skotského klubu.



Fanoušci i činovníci hněv Legie dokážou pochopit, vždyť oba duely vyhrála (4:1, 2:0). Jenže na čtyři minuty odvetného duelu šel do hry v barvách Poláků hráč, jenž měl ještě zastavenou činnost a UEFA byla nemilosrdná – kontumace zápasu. Místo oslav tekly ve Varšavě slzy smutku a možná i vzteku.

Skotský tým jde díky vstřelené brance ze hřiště soupeře dál do play off Ligy mistrů, Legia má hrát stejnou fázi Evropské ligy. Takhle přijít o postup, to je šílené, vždyť jsme Celtiku nedali čuchnout, zlobí se Poláci, kteří se ještě chtějí odvolat k Mezinárodní sportovní arbitráži.

Pak ale tým z polského hlavního města vytáhl do boje s jiným řešením, když vyzval soupeře, aby se odehrál dodatečný zápas, ať už v Polsku, Skotsku či na neutrální půdě. Tam ať se rozhodne, přejí si zástupci Legie. Tohle řešení vidí jako optimální.

VIDEO: Legia přišla smolně o postup


Celtic: Z Legie jsme zklamaní


Kdo by čekal, že začne skotský tým skákat radostí? Na tohle by dobrovolně nekývl nejspíš nikdo a Celtic není výjimkou. „Jsme zklamaní z komentářů Legie Varšava. Řešení té situace je zcela záležitostí UEFA a jejich orgánů,“ odpálil návrh polského klubu tiskový mluvčí Celtiku v oficiálním prohlášení.

Je jasné, že dobrovolně na tohle, podle Poláků „chlapské řešení“, ve slavném skotském klubu nekývnou. Funkcionáři možná už vidí v kase klubu odměnu za postup do play off v podobě necelých šedesáti milionů korun a sen o dalších tučných výdělcích nevypadá jako fatamorgana.

Proto už teď bude Celtic hrát mrtvého brouka a čekat na verdikt UEFA. „Do doby, než rozhodnou, se zdržíme dalších komentářů,“ doplnil v prohlášení tiskový mluvčí Celtiku.

Zatím to tedy vypadá, že Legie za chybu draze zaplatí a zůstanou jen oči pro pláč. A také místo v play off Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud