11. dubna 2018 • 10:25

Guardiola zuřil kvůli sudímu, který ho poslal na tribunu: Vidí věci jinak

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Loris Karius je na zemi, Leroy Sané posílá míč do prázdné branky. Gól, 2:0, postupová naděje Manchesteru City žije! Nebo snad ne? Španělský sudí Mateu Lahoz regulérní branku neuznává kvůli neexistujícímu ofsajdu a trenér Pep Guardiola může bouchnout vzteky. Jeho tým po prohře v odvetě 1:2 s Liverpoolem skončil v Lize mistrů ve čtvrtfinále a ač měl katalánský stratég víc důvodů, proč schovat hlavu v dlaních, nejvíc své pozornosti obrátil právě na chybujícího rozhodčího.



Citizens potřebovali vyhrát 3:0, aby alespoň dosáhli prodloužení. Guardiola se mohl radovat už ve druhé minutě po trefě Gabriela Jesuse, od té doby se ale hlavně nervoval. Jeho svěřenci jednou orazítkovali tyč, pak jim vystavit stopku sudí Mateu Lahoz.

Ve 33. minutě neodpískal penaltu poté, co Andrew Robertson stáhl k zemi Raheema Sterlinga, 10 minut nato zase neuznal branku Leroye Saného kvůli ofsajdu. Ten se ale neměl pískat, k německému křídelníkovi míč doputoval díky odrazu od kapitána Liverpoolu Jamese Milnera.

Guardiola se kvůli sporným situacím pořádně zlobil a dostal za to řádně vyčiněno, sudí Lahoz jej pro druhý poločas poslal na tribunu. Z ní musel katalánský taktik sledovat, jak jeho svěřenci inkasují branky z kopaček Mohameda Salaha a Roberta Firmina a z Ligy mistrů se poroučejí. Po zápase ale nenechat jazyk za zuby a na rozhodčím nenechal nit suchou.

„Je zvláštní. Vždycky vidí situace přesně naopak, než ostatní. Známe ho, bavili jsme se o něm,“ přiznal, že španělský arbitr byl předmětem konverzací v klubu ještě před výkopem. A zpochybnil i své vyloučení mezi diváky. „Neřekl jsem mu ani jediné křivé slovo. Neurazil jsem ho. Jen jsem řekl, že to byl gól. Když se míč odrazí od Milnera, není to ofsajd,“ dodal Guardiola.

Nakonec ale uznal porážku a pogratuloval trenérskému protějšku Jürgenu Kloppovi, který si s Liverpoolem zahraje semifinále. Ten si velký postup užíval. „Lidé asi očekávali semifinále mezi Barcelonou a Manchesterem City, ale teď jsou oba tyhle týmy venku. Jsme tam my, a zasloužíme si to,“ radoval se německý kouč. „Myslím si, že City jsou momentálně nejlepší tým na světě. Ale věděl jsem, že je dokážeme porazit.

Katalánský patriot Guardiola zažil pořádně černé úterý, kromě jeho City vypadla z Ligy mistrů i Barcelona, tedy klub, v jehož barvách hrál a trénoval. V boji o semifinále zůstává z Pepových bývalých celků už jen Bayern Mnichov, který má po výhře 2:1 ve Španělsku slibně rozehranou partii se Sevillou.

Góly

Domácí: 6. Džeko, 58. De Rossi, 82. Manolas

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus – Florenzi, Nainggolan (77. El Shaarawy), De Rossi (C), Strootman, Kolarov – Džeko, Schick (72. Ünder).

Hosté: ter Stegen – Semedo (84. O. Dembèlé), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitić, Busquets (85. Alcácer), Iniesta (C) (81. A. Gomes) – Messi, L. Suárez.

Náhradníci

Domácí: El Shaarawy, Gonalons, Pellegrini, Gerson, Peres, Skorupski, Ünder

Hosté: Cillessen, Paulinho, Dembèlé, Gomes, Alcácer, Vermaelen, Suárez

Karty

Domácí: Fazio, Juan Jesus

Hosté: Piqué, Messi, L. Suárez

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (všichni Francie)

Stadion

Stadio Olimpico (Řím)

Návštěva

56580 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud