30. dubna 2018 • 15:22

Šokující změna v Liverpoolu! Klopp po 17 letech ztratil nejvěrnějšího asistenta

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních týdnech Liverpool působí jako nejvíc našlápnuté mužstvo Evropy. Před odvetou semifinále Ligy mistrů však přišla šokující změna v jeho realizačním týmu. Po 17 letech se rozcházejí cesty hlavního trenéra Jürgena Kloppa a jeho asistenta Zeljka Buvače.



Když britští novináři fotografovali Kloppův příjezd na pondělní trénink, nezachytili ani jeden jeho úsměv. Přitom by k němu mohl mít důvod. Liverpool je po výhře v prvním semifinále Ligy mistrů proti AS Řím 5:2 blízko postupu. Stačí ho dotáhnout ve středeční odvetě.

Idylickou atmosféru však narušilo oznámení o Buvačově konci v pozici Kloppova asistenta. Proč je to tolik šokující zpráva?

Protože tahle dvojice působila nerozdělitelně. Oba se potkali v německém Mainzu jako spoluhráči na hřišti, jako Kloppův nejbližší spolupracovník pak jeho bosenský asistent následoval všude také jako trenér. Mainz spolu dotáhli do bundesligy i evropských pohárů, s Dortmudem slavili dva německé tituly.

Když v roce 2015 zamířil Klopp do Liverpoolu, jeho asistent u toho pochopitelně nechyběl. Že by jejich spolupráce skončila zrovna před vyvrcholením jejich zatím nejúspěšnější sezony v Anglii, to nikdo nečekal.

Jenže nějaké signály, že všechno není v pořádku, přece jen existovaly. Při posledních zápasech spolu Klopp a Buvač prakticky nekomunikovali, což nebylo dřív zvykem.

Jak se změna podepíše na Liverpoolu? Buvačova role rozhodně nebyla zanedbatelná. Byl označován za Kloppův mozek a pomáhal vytvořit styl s rychlým přechodem do útoku, který se stal poznávacím znamením při všech Kloppových angažmá.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Stoke 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud