18. dubna 2019 • 00:40

SESTŘIHY LM: Tottenham padl se City 3:4, ale jde dál. Slaví i Liverpool

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Tottenhamu poprvé v historii postoupili do semifinále Ligy mistrů. Londýnský tým v dramatické čtvrtfinálové odvetě sice prohrál na stadionu Manchesteru City 3:4, ale díky domácí výhře 1:0 anglického rivala vyřadil. Mezi nejlepší čtyřku elitní soutěže se dostal také Liverpool. Finalista minulého ročníku v odvetném čtvrtfinále zvítězil v Portu 4:1 a potvrdil úvodní triumf 2:0.



Tottenham v další fázi soutěže vyzve Ajax Amsterodam, který ve čtvrtfinále překvapivě vyřadil Juventus Turín. Liverpool narazí na Barcelonu, přemožitele jiného anglického celku Manchesteru United.

City výborně začali a už ve čtvrté minutě smazali úvodní manko. De Bruyne našel Sterlinga a ten přesnou ranou obstřelil brankáře Llorise. Hosté i bez zraněného kanonýra Kanea už za tři minuty odpověděli. Son Hung-min se dostal k odraženému míči a propálil gólmana Edersona.

Jihokorejský autor vítězného gólu z prvního duelu hned v desáté minutě otočil skóre střelou do horního růžku. Neuvěřitelná přestřelka pokračovala. Už za další minutu manchesterský tým vyrovnal, když Agüerovu přihrávku zužitkoval Bernardo Silva i díky Roseově teči. Ještě v žádném utkání LM nepadly čtyři branky takhle rychle.

SESTŘIH LM: Manchester City - Tottenham 4:3. Anglická přestřelka, VAR byl v akci
Video se připravuje ...

Ve 21. minutě si City vzali vedení zpátky. De Bruyne další přesnou přihrávkou vybídl volného Sterlinga, který na zadní tyči zakončil do odkryté branky.

Úřadující angličtí mistři začali druhý poločas velkým tlakem. Lloris však zlikvidoval střely Sterlinga i De Bruyneho. Na druhé straně Ederson vyrazil hlavičku střídajícího Llorenteho.

"Citizens" v 59. minutě přidali čtvrtý gól. De Bruyne po individuální akci přihrál Agüerovi a argentinský útočník tvrdou ranou z úhlu překonal Llorise.

Tottenham se však znovu dokázal vrátil do hry a v 73. minutě se z rohu prosadil Llorente. Videorozhodčí ještě potvrdil, že španělský útočník nehrál rukou.

Domácí v závěru soupeře sevřeli a Sterling dokonce v nastavení vstřelil pátý gól, ale ten k velkému zklamání City neplatil kvůli ofsajdu Agüera. Pro manchesterský celek tak byla premiérová pohárová výhra nad anglickým protivníkem hodně hořká.

Góly

Domácí: 4. Sterling, 11. B. Silva, 21. Sterling, 59. Agüero

Hosté: 7. Son Hung-min, 10. Son Hung-min, 73. F. Llorente

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy (84. Sané) – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (63. Fernandinho) – Sterling, Agüero, B. Silva.

Hosté: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (90+1. D. Sánchez) – Moussa Sissoko (41. F. Llorente), Wanyama – Alli, Eriksen, Lucas Moura (82. Davies) – Son Hung-min.

Náhradníci

Domácí: Muric, Stones, Sané, Fernandinho, Mahríz, Otamendi, Jesus

Hosté: Gazzaniga, Sánchez, Walker-Peters, Llorente, Foyth, Davies, Skipp

Karty

Hosté: Moussa Sissoko, Son Hung-min, Rose, Wanyama

Rozhodčí

Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (všichni TUR)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

53 348 diváků

Porto doma začalo aktivně, ale hráči Liverpoolu úvodní nápor přečkali a ve 26. minutě z první velké šance udeřili. Salah našel na hranici ofsajdu Maného, jenž zblízka ve skluzu překonal brankáře Casillase. Regulérnost gólu potvrdil až videorozhodčí. Senegalský útočník ukázal, že se mu v Portu daří, v loňském osmifinále tady hattrickem přispěl k vítězství "Reds" 5:0.

Hosté byli i po změně stran hodně efektivní. V 65. minutě zvýšil Salah po přihrávce od Alexandera-Arnolda. Porto za čtyři minuty snížilo po Militaově hlavičce z rohového kopu.

Závěr však patřil Liverpoolu. V 77. minutě přidal třetí branku Firmino po centru od dalšího náhradníka Hendersona a za dalších sedm minut uzavřel skóre z rohu Van Dijk další hlavičkou. "Reds" tak ani v osmém pohárovém střetnutí s Portem neprohráli.

SESTŘIH LM: Porto - Liverpool 1:4. Řádili Mané, Salah i Firmino
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 69. Militao

Hosté: 28. Mané, 65. M. Salah, 77. Firmino, 84. V. van Dijk

Sestavy

Domácí: Casillas – Militao, Pepe, Felipe, Telles – Otávio (46. Tiquinho Soares), Danilo, H Herrera (C) – J. M. Corona (78. Fernando), Marega, Brahimi (81. B. Costa).

Hosté: Alisson – Alexander-Arnold (66. Joe. Gomez), Matip, V. van Dijk, Robertson (71. Henderson) – Wijnaldum, Fabinho, Milner (C) – M. Salah, Origi (46. Firmino), Mané.

Náhradníci

Domácí: Vaná, Pereira, Costa, Torres, Pereira, Tiquinho Soares, Fernando

Hosté: Mignolet, Keïta, Firmino, Gomez, Henderson, Sturridge, Shaqiri

Karty

Domácí: Pepe

Hosté: Mané

Rozhodčí

Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všichni NED)

Stadion

Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků)

Hráčům Manchesteru City nestačily k postupu ani čtyři vstřelené góly
Hráčům Manchesteru City nestačily k postupu ani čtyři vstřelené góly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud