2. června 2019 • 16:00

Šmicer slavil v Madridu! Fotil se s pohárem i Kloppem, syn ulovil Salaha

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Liverpool slavil triumf v Lize mistrů naposledy, on u toho byl přímo na hřišti. Před čtrnácti lety Vladimír Šmicer pomohl v památném finále proti AC Milán gólem a proměněnou penaltou k senzačnímu obratu. Teď nechyběl ani v sobotu v Madridu, kde „Reds“ zdolali Tottenham (2:0) a slavnou soutěž ovládli pošesté v historii. Bývalý fotbalista přezdívaný „štísko“ jako kdyby zase dostál své pověsti. A pak se pochlubil fotkami s novými šampiony.



Společně s patnáctiletým synem Jiřím si užili velký večer. Už ve druhé minutě finálového utkání proměnil Mohamed Salah penaltu, a vstřelil tak vítězný gól mužstva německého kouče Jürgena Kloppa. Pár minut před koncem ještě definitivně rozhodl střídající Divock Origi.

„Šesté vítězství pro Liverpool!“ napsal Šmicer na instagramu k fotografii, na které se synem slaví bezprostředně po zápase na tribuně. Pak zveřejnil i snímek, který shrnuje všechny letopočty triumfů celku z Anfieldu (1977, 1978, 1981, 1984, 2005 a nově i 2019).

Vladimír Šmicer sledoval šestý triumf Liverpoolu v Lize mistrů přímo na stadionu v Madridu se svým synem
Vladimír Šmicer sledoval šestý triumf Liverpoolu v Lize mistrů přímo na stadionu v Madridu se svým synem

Ovšem to ještě nebylo všechno. Osmdesátinásobný český reprezentant pak jako klubová legenda navštívil i večírek na oslavu se současným mužstvem. A hlavně jeho syn Jiří se teď ve škole asi bude mít čím chlubit.

Oba Šmicerové si mohou do rodinného alba přidat třeba fotku s trenérem Kloppem, společně s dalším bývalým hráčem Liverpoolu Patrikem Bergerem pak zapózovali i s pohárem pro vítěze Champions League.

Patnáctiletý Jiří na svůj osobní profil navíc ještě „ulovil“ i snímky s ofenzivními hvězdami Salahem a Firminem. „Egyptský král!“ připsal k fotce s jedním ze střelců madridského souboje.

Hráči Liverpoolu v neděli odpoledne absolvují mistrovskou jízdu městem, kde vítězství oslaví společně s fanoušky.

Góly

Domácí:

Hosté: 2. M. Salah, 87. Origi

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Moussa Sissoko (74. Dier), Winks (66. Lucas Moura) – Alli (81. F. Llorente), Eriksen, Son Hung-min – Kane.

Hosté: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (62. Milner) – M. Salah, Firmino (58. Origi), Mané (90. Joe Gomez).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Gazzaniga, Sánchez, Lamela, Wanyama, Dier, Walker-Peters, Llorente, Foyth, Aurier, Moura, Davies

Hosté: Mignolet, Kelleher, Lovren, Milner, Gomez, Sturridge, Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster, Origi

Rozhodčí

Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všichni Slovinsko)

Stadion

Wanda Metropolitano, Madrid

Návštěva

52 212 diváků

Nové vydání časopisu Góóól kupujte ZDE>>>

V červnovém vydání časopisu Sport GÓÓÓL se můžete mimo jiné těšit na téma o liverpoolském vůdci Virgilu van Dijkovi V červnovém vydání časopisu Sport GÓÓÓL se můžete mimo jiné těšit na téma o liverpoolském vůdci Virgilu van DijkoviFoto Sport GÓÓÓL

SESTŘIH finále LM: Tottenham – Liverpool 0:2. Sporná penalta a červená euforie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud