21. srpna 2019 • 05:00

Momenty Slavie: Tvrdík děkoval Kolářovi, vypískaný i výborný Stanciu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Ondřej Kolář v utkání s Kluží chytil penaltu, Slavii v ofenzivě držel Nicolae StanciuOndřej Kolář v utkání s Kluží chytil penaltu, Slavii v ofenzivě držel Nicolae StanciuFOTO: Koláž iSport.cz

    Dílčí úkol splněn, slávisté vezou z rumunské Kluže vítězství 1:0. První dějství play off o základní skupinu Ligy mistrů dopadlo dobře, českého mistra musí těšit především nula vzadu. K té hodně pomohl chycenou penaltou gólman Ondřej Kolář. Co ještě slávistům v úterý večer vyšlo a na co si naopak příští týden při odvetě v Edenu musí dát pozor?

  • Hrdina Kolář

    SESTŘIH LM: Kluž - Slavia 0:1. Rozhodl volej Masopusta, Kolář chytil penaltu
    Video se připravuje ...

    Když si dovoluje drzé kličky proti vystupujícím útočníkům, polévá trenéry Slavie studený pot. Ondřej Kolář ale úvodní duel o Ligu mistrů zvládl s grácií. Jedna nebezpečná klička mu v prvním poločase vyšla, klíčový moment vychytal v závěru. V 78. minutě se po Olayinkově faulu (kontroloval VAR) pískala penalta. Billel Omrani poslal slabý pokus na levou ruku slávistického gólmana, který střelu vystihl a zachránil svůj tým.

    "Kluci, Ondro obzvlášť, díky moc. Ještě poslední krok, prosím!" napsal na Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. "Šel jsem do zápasu s tím, že chci klukům co nejvíc pomoct, věřil jsem si. Povedlo se," usmíval se hrdina utkání v rozhovoru pro O2 TV Sport.

    "Ondra Kolář byl dneska skvělý, ve všech parametrech výkonu brankáře. Hrozně moc nám pomohl při standardních situacích, z nich dává Kluž snad 50, 60 procent gólů,ů chválil po utkání svou jedničku trenér Jindřich Trpišovský.

  • Vypískaný, ale výborný Stanciu

    Slávista Nicolae Stanciu (vpravo) se snaží pláchnout soupeři z Kluže v prvním zápase play off o Ligu mistrůFoto Twitter/slaviaofficial

    Hrál speciální zápas v místě, kde má svůj dům, na tribuně ho sledovaly spousty známých. Nicolae Stanciu hrál na rumunské půdě náročný zápas. Hodně si vyslechl od nepřejících domácích fanoušků, kteří slávistickou sedmičku v první chvíli vypískávali pokaždé, když se dotkl balonu.

    Nejdražší slávistická posila ale utkání zvládla na výbornou. Stanciu v prvním poločase z nacvičeného signálu při rohovém kopu nabil Lukáši Masopustovi, který vstřelil vítěznou branku. Drobný špílmachr o sobě dával vědět hlavně v úvodu. Rozdal spousty nebezpečných balonů, řídil ofenzivu Slavie v klíčovém prostoru před domácí brankou, rozehrával většinu strandardek. Schytal i ostrý loket soupeře, naopak marně filmoval penaltu.

    "Jsem šťastný, že jsem mohl hrát doma, byli tady rodiče i manželka. První poločas jsme odehráli výborně, pak se soupeř zlepšil. Musíme poděkovat Kolimu, že chytil penaltu," hlásil rumunský reprezentant.

  • Masopust lépe než Limberský

    Slávisté se radují z gólu Lukáše Masopusta na hřišti Kluži v prvním zápase play off o Ligu mistrůFoto Twitter/slaviaofficial

    Klíčový moment utkání přišel ve 28. minutě. Stanciu z levé strany rozehrál roh nečekaným obloučkem na velké vápno, kde stál na secvičenou kombinaci nachystaný Lukáš Masopust. Slávistický záložník, kterému leckdy vyčítají zbrklost v koncovce, tentokrát zaválel.

    Míč vyslal z první technickou placírkou přes změť těl přesně k tyči a slávisté skákali radostí. Před týdnem měl v podobné akci smůlu plzeňský David Limberský, když levačkou z voleje trefil v odvetě předkola Evropské ligy s Antverpami břevno. Slávistický šutér mířil tentokrát lépe a zařídil důležitý gól ze soupeřova hřiště.

    V případě Slavie šlo o zásadní branku, která může znamenat klíč k postupu do skupiny Ligy mistrů. "Před zápasem jsme to trénovali, věřil jsem si na to a vyšlo to," radoval se šťastný střelec. "Dali jsme gól na hřišti soupeře a žádný nedostali, to je důležité."

  • Zaváhání bez trestu

    Lukáš Masopust ze Slavie se dere k míči přes kapitána Kluže CamoruFoto Twitter/slaviaofficial

    Slavia ale musí být velice pozorná i v domácí odvetě. Rumunští fotbalisté v první půli působili hodně pasivně, ale jakmile dostali příležitost, hodně kousali. Ondřej Kúdela při dvou zaváháních nabídl domácím nebezpečné brejky, které mohly při lepším řešení dopadnout pro hosty velmi špatně. Jakmile se Kluž dostane do rychlé kombinace, je zejména ofenzivní trojice velmi nebezpečná.

    "První poločas jsme hráli tak, jak chtěli, po přestávce jsme do toho nevstoupili nejlíp. Kluž nás zatlačila, měla standardky. Koli chytil asi nejdůležitější penaltu v životě, musíme mu poděkovat," hodnotil obránce Vladimír Coufal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud