11. září 2019 • 23:17

Slávistky vstoupily do LM výhrou, Kožárová dala hattrick. Sparťanky padly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie výborně zvládly vstup do nového ročníku Ligy mistryň a v úvodním zápase 1. kola ve Skotsku porazily Hibernian 4:1 především díky hattricku Terezy Kožárové. Úřadující české šampionky ze Sparty naopak na Islandu neudržely vedení a podlehly Breidabliku 2:3. Slávistky čeká odveta ve středu 25. září, sparťanky doma hrají o den později.



Slavia v Edinburghu nezačala dobře a už ve třetí minutě inkasovala gól od Hunterové. Hostující tým ale ještě do přestávky skóre otočil, když se mezi 36. a 42. minutou dvakrát trefila Kožárová a jednou Jarchovská. Hráčky Hibernianu už se na odpověď nezmohly, navíc čtvrt hodiny před koncem útočnice Kožárová zkompletovala hattrick.

Spartu hned ve třetí minutě v Kópavoguru poslala do vedení Burkenroadová. Fotbalistky Breidabliku brzy odpověděly brankou Thorvaldsdóttirové, poté se ve 36. minutě opět prosadila Američanka Burkenroadová. Pražanky však závěr dobře rozjetého utkání nezvládly. Nejprve v 78. minutě Thorvaldsdóttirová svou druhou trefou srovnala a hned za dvě minuty obrat Islanďanek dokonala Vilhjálmsdóttirová.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Hibernian - Slavia Praha 1:4 (1:3)
Branky: 3. Hunterová - 36., 40. a 75. Kožárová, 42. Jarchovská.
Sestava Slavie: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Divišová (70. Szewieczková), Svitková, Perssonová, Khýrová (82. Veselá) - Kožárová (89. Černá). Trenér: Kolomazník.

Breidablik (Isl.) - Sparta Praha 3:2 (1:2)
Branky:
15. a 78. Thorvaldsdóttirová, 80. Vilhjálmsdóttirová - 3. a 36. Burkenroadová.
Sestava Sparty: Dorseyová - Odehnalová, Bertholdová, Simpsonová (64. Kavalová) - Ringelová, Pleulerová, Sonntágová, Nepokojová (64. Solomouová), L. Martínková - Burkenroadová, Křivská (73. Baucomová). Trenér: Bartalský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud