29. listopadu 2019 • 17:28

Slavia žádá po Lukakovi omluvu. Vadí výrok, že se stadion choval rasisticky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia se po zápase proti Interu Milán omluvila Romelu Lukakovi za rasistické chování několika jedinců na stadionu. Nyní žádá omluvu i po belgickém útočníkovi za jeho výrok v televizním rozhovoru, ve kterém tvrdí, že ho rasisticky urážel celý stadion v Edenu.



Lukaku po utkání vyzval Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby situaci začala řešit. „V zápase se mi to stalo dvakrát. Není správné, aby to lidé dělali. Žijeme v roce 2019 a v týmech je hodně hráčů různých národností. A když na stadiony přijdou lidé, kteří se chovají takhle špatně, není to dobrý příklad pro děti. Doufám, že s tím UEFA něco udělá,“ řekl Lukaku brazilské televizi Esporte Interativo.

Lukaku se ve 35. minutě při oslavě druhého gólu, který nakonec neplatil po opravném verdiktu videorozhodčího, otočil k tribunám a přiložil si ukazováček k uchu na znamení, že nadávky slyší. „Celý stadion to dělal, když Lautaro vstřelil první gól,“ uvedl také belgický reprezentant.

Zástupci Slavie to ale vidí jinak. Červenobílí se ve čtvrtek Lukakuovi po jeho stížnosti za chování jednotlivců omluvili, po zhlédnutí dostupných záběru po něm žádají to samé. „Naprosto odmítáme, že by došlo k rasově motivovanému skandování celého stadionu. Znovu jsme analyzovali dostupné záběry a nic Lukakuovo vyjádření nepotvrzuje. Stejně jako jsme se omluvili za chování jedinců, bylo by vhodné, aby se i Lukaku za svá slova omluvil,“ uvedl klub.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud