19. srpna 2020 • 11:19

Bílkův výprask v LM: Těžko mluvit. Novináři řešili Bělorusy v sestavě

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Michal Bílek poprvé na lavičce Astany okusil, jaké je to prohrát soutěžní zápas. K jeho smůle šlo o důležitý duel 1. předkola Ligy mistrů. Cesta do milionářské soutěže pro kazašský celek skončila dřív, než začala. Bílkovi svěřenci nestačili v divokém zápase na běloruské Dynamo Brest, kterému podlehli 3:6.



Naposledy si zahráli základní skupinu Ligy mistrů v sezoně 2015/2016. Fotbalisté Astany hluboko ve svých myšlenkách snili o průchodu trnité cesty skrz předkola a zopakování pět let starého úspěchu. Nicméně touhy vzaly zasvé záhy. Hned v 1. předkole jim vystavilo stopku Dynamo Brest. V obraně nepomohl ani Uroš Radakovič, který v Astaně hostuje ze Sparty. 

Postup se partě českého trenéra Michala Bílka výrazně vzdálil už v prvním poločase. Po dvou trefách Gordejčuka a gólech Pečenina a Sedka prohrávala v 37. minutě 0:4. Naději vykřesali Tomasov s Rotariem. Jenže na jejich zásahy bleskově reagoval Diallo.

Stav 5:2 vydržel až do 87. minuty, kdy další záblesk přinesl gól astanského Bejsebekova. Dynamo ale drama nepřipustilo a Diallo v závěru pečetil jeho výhru 6:3.

„Je to špatný výsledek, hráli jsme velmi zle v obraně. Každý útok soupeře byl pro nás hrozbou. Těžko mluvit, čekali jsme lepší výsledek. Odehráli jsme špatný zápas,“ hlesl Michal Bílek.

Bílek se rozhodl za stavu 0:3 pro dvě střídání, ale chvíli na to přišla čtvrtá inkasovaná branka. „Chtěl jsem něco změnit, aby tým začal lépe kombinovat a zkusil zvrátit skóre. Nakonec jsme se třikrát prosadili, ale dovolili jsme soupeři šestkrát skórovat,“ uvedl.

Po utkání musel český kouč reagovat i na otázku novinářů ohledně zařazení dvou běloruských fotbalistů do základní sestavy. Ať už došlo na dotaz z důvodu, že šlo o duel proti běloruskému celku, nebo kvůli aktuální situaci v Bělorusku, kde se lidé bouří proti prezidentovi Lukašenkovi, tudíž nemuseli být fotbalisté plně soustředění, Bílek si poradil. „Nevidím smysl v tom, je hodnotit. Prohrál celý tým,“ reagoval po prohře s Brestem, který donedávna vedl jiný český kouč - Marcel Lička, jenž s Dynamem získal historický první klubový titul v běloruské lize. 

Prohra 3:6 byla pro bývalého trenéra české reprezentace vůbec první soutěžní porážkou na lavičce Astany. Dosud si připsal výhru v Superpoháru nad Kaisarem (1:0) a dvě ligová vítězství spolu s jednou remízou.

Kazašský klub nyní bude čekat na soupeře v 2. předkole Evropské ligy, kam coby poražený celek z předkola Ligy mistrů putuje.  

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud