28. července 2021 • 21:45

LM: postup do 3.předkola slaví Olympiakos! Jablonec půjde na Celtic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olympiakosu zvítězili v odvetě 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Neftči Baku 1:0 a zajistili si postup do další fáze. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík do utkání nezasáhl, stejně jako v prvním zápase před ním dostal přednost osmnáctiletý gólman Konstantinos Tzolakis.



O druhém vítězství v poměru 1:0 za sebou rozhodl útočník Jorgos Masuras, který se v 15. minutě nejlépe zorientoval v pokutovém území a nasměroval řecký celek do 3. předkola prestižní soutěže. V něm Olympiakos narazí na lepšího z duelu Ludogorec Razgrad – Mura. 

Přání zahrát si Ligu mistrů se rozplynulo dvojici Čechů Juriji Medveděvovi a Jaromíru Zmrhalovi. Ti se Slovanem Bratislava neuspěli ve Švýcarsku s Young Boys Bern a po prohře 2:3 budou bojovat o Evropskou ligu. Medveděv odehrál první poločas, do toho druhého jej nahradil právě Zmrhal.

Dalším týmem, který nedokázal přejít přes 2. předkolo je skotský Celtic Glasgow. O prohře skotského vicemistra rozhodl v 94. minutě nigerijský obránce Raphael Onyedika. Celtic sice v Herningu vedl, když se ve 48. minutě trefil Callum McGregor, po hodině hry ale vyrovnal Awer Mabil. V následném prodloužení se už prosadili jen domácí. Celtic se může těšit v Evropské lize na Jablonec, první zápas se odehraje 5. srpna v Jablonci, odveta v Glasgow se uskuteční o týden později. Na jednapadesátinásobného skotského mistra narazila v minulém ročníku dvakrát ve skupině Evropské ligy pražská Sparta a v obou zápasech zvítězila vysoko 4:1.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Neftči Baku - Olympiakos Pireus 0:1 (0:1), první zápas 0:1, postoupil Olympiakos; Šeriff Tiraspol - Alaškert (Arm.) 3:1 (2:1), první zápas 1:0, postoupil Šeriff ; Kluž - Lincoln Red Imps (Gibr.) 2:0 (1:0), první zápas 2:1, postoupila Kluž; Ludogorec Razgrad - Mura (Slovin.) 3:1 (1:0), první zápas 0:0, postoupil Ludogorec; Young Boys Bern - Slovan Bratislava 3:2 (2:0), první zápas 0:0, postoupil Young Boys; Crvena Zvezda Bělehrad - Kajrat Almaty 5:0 (3:0), první zápas 1:2, postoupila Crvena Zvezda

Nemistrovská část:

Galatasaray Istanbul - PSV Eindhoven 1:2 (0:1), první zápas 1:5, postoupilo PSV; Midtjylland - Celtic Glasgow 2:1 po prodl. (0:0), první zápas 1:1, postoupil Midtjylland; Sparta Praha - Rapid Vídeň 2:0 (1:0), první zápas 1:2, postoupila Sparta

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud