29. května 2022 • 11:50

Hrdina Courtois: Po prvním zákroku jsem věděl, že mi gól nikdo nedá

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois považuje triumf ve fotbalové Lize mistrů za velké zadostiučinění. Belgický reprezentant byl při výhře 1:0 nad Liverpoolem hrdinou zápasu a díky několika klíčovým zákrokům získal i ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Třicetiletý gólman si po osmi letech vynahradil finálové zklamání, tehdy v dresu Atlética přišel v duelu s Realem o „ušatý“ pohár až po vyrovnávacím gólu v nastavení a následném prodloužení.



„Neuvěřitelné, splněný sen. Nejlepší chvíle života, společně s narozením mých dětí,“ citovala Courtoise agentura Reuters. „Když jednou prohrajete finále, dokážete pak výhru ocenit o to víc. Byla to poslední velká trofej, která mi chyběla, obětoval jsem tomu vše,“ řekl.

Real byl v sobotním finále na Stade de France v Paříži většinu zápasu pod tlakem. Liverpool soupeře přestřílel 23:3, „Bílému baletu“ ale ke 14. triumfu v nejprestižnější klubové soutěži stačila branka Viníciuse Júniora z 59. minuty. A to především díky Courtoisovi, který několikrát vychytal Salaha a při velké šanci další ofenzivní hvězdy „Reds“ Maného vytěsnil míč na tyč.

„To byl nejdůležitější zákrok. Musel jsem využít každý centimetr ze svých dvou metrů, abych míč vyrazil,“ uvedl Courtois pro web UEFA. „Už po prvním zákroku v zápase jsem cítil, že dnes večer mi nikdo gól nedá. Byl jsem neskutečně odhodlaný vyhrát Ligu mistrů,“ prohlásil.

Belgická reprezentační jednička věří, že po triumfu v milionářské soutěži se konečně dočká uznání. „Získal jsem mnoho trofejí s mnoha kluby, ale tohle je sen. Když jsem přišel do klubu svého srdce, hodně lidí mě kritizovalo. Vyhrát takové finále jsem potřeboval,“ řekl Courtois.

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud